Štefan Harabin predostrel politické ciele strany Vlasť

NETKY.SK • 30 Január 2020, 15:09 • 2 min
Štefan Harabin predostrel politické ciele strany Vlasť

Štefan Harabin sa v relácii Politika v Raji v jej druhom dieli vyjadruje ohľadom možností a alternatív, ktoré politická strana Vlasť slovenským voličom ponúka.

slovakia

left justify in out

Charakteristika strany Vlasť

Myšlienkovo vychádza strana Vlasť z téz, ktoré jej volebný líder prezentoval už v prezidentskej kampani. "Strana Vlasť je stranou ľavicovo zmýšľajúcou, konzervatívnou, kresťanskou, národne orientovanou a normálnou politickou stranou," vyjadril sa na úvod. Následne v rozhovore vysvetlil, prečo je to práve takto.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Vlasť (@strana_vlast),

 

Štát sa má postarať

Ľavicovo orientovaná je strana Vlasť preto, lebo "štát sa musí postarať o slušných a pracujúcich ľudí," vyjadril sa. Podľa Štefana Harabina nemôžu žiť takýto ľudia v biede či v zlých ekonomických podmienkach.

 

Konzervatívnou sa strana opisuje z toho hľadiska, že nedovolí akékoľvek experimenty s deťmi. "Strana Vlasť presadzuje jednoznačne tradičnú, normálnu rodinu. Nie rodič 1, rodič 2, rodič 3." Volebný líder strany sa opisuje ako otec, manžel, starý otec, ale v prvom rade ako občan Slovenskej republiky a nie ako nejaké číslo.

 

img

 

EÚ by mala slúžiť členským štátom

Kresťanská je strana z toho dôvodu, pretože "tento hodnotový rozmer patrí k Slovensku skutočné oddávna." Národná strana, pretože Slovenská republika je členom medzinárodných a regionálnych organizácii, avšak "nie štátom, ktorý by mal slepo počúvať centrálu v NATO alebo Bruseli," vyjadruje sa Harabin. Následne podotkol, že Európska únia by mala slúžiť nám ako členským krajinám. "Nemala by nám brániť v tom, aby sme obchodovali s Ruskom Iránom alebo Čínou," podotkol volebný líder Vlasti.

 

img

 

Iná cesta

V poslednom rade je to označenie ako normálna strana, pretože Vlasť sa bude podľa Štefana Harabina uberať inou, normálnou cestou, ako väčšina strán na slovenskej politickej scéne.

 

Ak vás zaujíma, čo považuje strana Vlasť a jej volebný líder v slovenskej politike za kľúčové, a čomu všetkému sa chce na politickej úrovni venovať, dávame vám do pozornosti nasledujúce video.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies