NHL: Boston vyhral, Tampe sa zranil kanonier Stamkos

NETKY.SK • 12 November 2013, 07:32 • 2 min
NHL: Boston vyhral, Tampe sa zranil kanonier Stamkos

BOSTON - Kanonier Tampy Bay Steven Stamkos nedohral jediný pondelkový zápas NHL na ľade Bostonu.

slovakia

left justify in out

Do konca druhej tretiny zostávalo 7:11 min, keď Stamkos po kontakte s obrancom domácich Dougiem Hamiltonom narazil do ľavej žŕdky bránky Tampy a hoci sa pokúšal vstať, pre bolesti pravej nohy to nebolo možné. Napokon ho odniesli z ľadu TD Garden na nosidlách so zlomenou holennou kosťou. 

Stretnutie sa napokon skončilo hladkým víťazstvom Bostonu 3:0 a z mikrosúboja Slovákov vyšiel víťazne Zdeno Chára. Obranca Bostonu strávil na ľade 24:19 min, dvakrát vystrelil a skončil zápas s plusovým bodom a dvoma trestnými minútami. Útočník Tampy Richard Pánik odohral 18:22 min, raz vystrelil na bránku a pripísal si mínusový bod. 

Boston rozhodol zápas dvoma gólmi v rozpätí dvadsiatich sekúnd v 38. min. Skóre otvoril Patrice Bergeron a potom brankára Andersa Lindbäcka prekonal aj Daniel Paille. V záverečnej minúte trafil pri power-play Tampy prázdnu bránku Jarome Iginla. Bruins sa v tabuľke Východnej konferencie dotiahli na vedúcich Lightnings na rozdiel jedného bodu. Brankár víťazov Tuukka Rask potreboval na druhé čisté konto sezóny a osemnáste kariéry 28 úspešných zákrokov. "Stamkosovo zranenie poriadne otriaslo súperom. Chvíľu to bolo vidieť na ich hre. Nikto nechce vidieť podobné situácie. Cítime s ním, musí prežívať veľkú bolesť," komentoval Iginla. 

Zranenie lídra Tampy zatienilo celý duel. "Dnes sme bojovali, nedokázali sme však dostať puk za bránkovú čiaru. Neustále myslíme na Stevena. Napriek jeho strate sme chceli naďalej bojovať o dobrý výsledok, čo sa nám celkom darilo," povedal Martin St. Louis. 

Dvadsaťtriročný Stamkos doteraz v 16 zápasoch sezóny nazbieral 23 bodov za 14 gólov a 9 asistencií. Momentálne vedie tabuľku kanadského bodovania spoločne so Sidneym Crosbym z Pittsburghu a je aj na čele poradia kanonierov. Tam spoločne s Alexandrom Steenom zo St. Louis. "Zranenia sú súčasťou hokeja. Dlho nemal vážne zranenie, teraz prišlo. Pre nás je to citeľná strana, nahradiť Stevena v zostave nebude ľahké," povedal tréner Tampy Jon Cooper. 

Sumár: 
Boston - Tampa Bay 3:0 (0:0, 2:0, 1:0) 
Góly: 38. P. Bergeron (Eriksson, Krug), 38. Paille (G. Campbell, Bartkowski), 60. Iginla (Lucic, Krejčí)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies