Neznámy útočník v Afganistane zastrelil námestníka guvernéra Kandaháru

NETKY.SK • 3 November 2014, 07:49 • 2 min
Neznámy útočník v Afganistane zastrelil námestníka guvernéra Kandaháru

KÁBUL - Námestníka guvernéra juhoafganskej provincie Kandahár zastrelil neznámy útočník priamo počas vyučovania na Kandahárskej univerzite.

slovakia

left justify in out

Atentátnik v nedeľu večer spustil paľbu cez okno prednáškovej sály na Abdala Kadíma Patjála, ktorý v tom čase počúval výklad učiteľa. Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na miestne úrady. Útočníkovi sa podarilo utiecť.
      

Patjál bol v poslednom semestri na pedagogickej fakulte Kandahárskej univerzity, kde navštevoval večerný kurz pedagogiky. Pri útoku utrpel ťažké zranenia, ktorým podľahol po prevoze do nemocnice. Afganský prezident Ašraf Ghaní vyjadril rodine 32-ročného politika sústrasť. Atentát ostro odsúdil a označil ho za teroristický útok. Prípadom sa budú podľa vyhlásenia prezidentského paláca zaoberať vládni vyšetrovatelia.
      

K útoku sa zatiaľ neprihlásila žiadna teroristická skupina. Militantné hnutie Taliban zintenzívnilo v ostatných mesiacoch protivládne útoky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies