Neznámi útočníci vypálili dve rakety na dopravné lietadlo z 200 pasažiermi

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 06:48 • 2 min
Neznámi útočníci vypálili dve rakety na dopravné lietadlo z 200 pasažiermi

Moskva - Na ruské dopravné lietadlo dnes nad územím Sýrie vypálili dve rakety typu zem-vzduch. Lietadlu, prepravujúcom približne 200 rekreantov, sa však strelám podarilo vyhnúť, pričom rakety explodovali v jeho blízkosti, informovala agentúra Interfax s odvolaním sa na nemenovaný zdroj.

slovakia

left justify in out

Pri incidente, ktorý sa odohral v ranných hodinách miestneho času, nedošlo k žiadnym zraneniam. Lietadlo, patriace nemenovanej ruskej prepravnej spoločnosti, viezlo turistov z Egypta späť do Ruska. Kto stojí za útokom, sa zatiaľ nevie. Pilotom sa včas podarilo uskutočniť uhýbací manéver, čím zachránili životy pasažierov, uviedol spravodajský portál RT.com.

Predpokladá sa, že útočníci na lietadlo vystrelili zámerne, pričom "nie je jasné, či páchatelia vedeli, že ide o ruské lietadlo alebo nie," píše stránka. Incident doteraz nebol oficiálne potvrdený. Ruská ambasáda v Damasku situáciu stále vyhodnocuje. 

 

Útok pravdepodobne súvisí s prebiehajúcou občianskou vojnou v Sýrii medzi režimom prezidenta Bašára Asada a povstalcami. Konflikt, ktorý trvá vyše dvoch rokov, si už podľa odhadov OSN vyžiadal minimálne 70.000 obetí. Asad tvrdí, že povstalcov podporujú zahraničné krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies