Neznámi útočníci podpálili policajnú stanicu v Benghází

NETKY.SK • 15 Máj 2013, 17:15 • 2 min
Neznámi útočníci podpálili policajnú stanicu v Benghází

BENGHÁZÍ - Jednu obeť si v noci nadnes vyžiadal útok na policajnú stanicu v prístavnom meste Benghází na východe Líbye. Informovali o tom miestne policajné zdroje s tým, že pri ďalšom útoku dnes ráno bola policajná budova podpálená.

slovakia

left justify in out

Obeťou je jeden z páchateľov nočného útoku, spresnili policajné zdroje. Polícia sa domnieva, že podpaľačský útok bol odplatou za jeho smrť zo strany príbuzných. 
Mesto Benghází sa stalo centrom odporu proti režimu Muammara Kaddáfího počas povstania, ktoré vypuklo vo februári 2011. Začiatkom marca toho istého roka tam vznikla dočasná národná prechodná rada, ktorá sa označila za jediného predstaviteľa celej Líbye. 
Situácia v meste, podobne ako aj v celej krajine, stále nie je stabilná. Dôkazom sú okrem iného aj udalosti zo septembra 2012, keď došlo k útoku na americký konzulát, pri ktorom zahynul americký veľvyslanec v Líbyi a ešte traja ďalší Američania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies