Nezaradení poslanci navrhli predĺžiť materskú na rok

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 12:55 • 2 min
Nezaradení poslanci navrhli predĺžiť materskú na rok

BRATISLAVA - Nezaradení poslanci Simona Petrík, Miroslav Beblavý a Jozef Mihál v stredu predložili návrh novely zákona o sociálnom poistení. Ním chcú podporiť matky a otcov prostredníctvom predĺženia materskej na rok, čiže 52 týždňov. V súčasnosti je to 34 týždňov, resp. 37 týždňov v prípade osamelej matky. Navrhujú tiež predĺžiť obdobie poskytovania materského príspevku poistencovi, ktorý prevzal dieťa do starostlivosti, a to z 28 týždňov na 46 týždňov.

slovakia

left justify in out

Ročne by si takéto opatrenie podľa Mihála vyžiadalo od Sociálnej poisťovne 60 - 70 mil. eur. Zdôraznil však, že takéto opatrenie rodinám naozaj pomôže, na rozdiel od čerstvo schváleného návrhu koalície, aby sa pri posudzovaní dopadov navrhovaných zákonov konkretizoval aj dopad na rodiny.

Mihál pritom pri predstavovaní zákona otvorene povedal, že neočakáva jeho prijatie. "Môžete sa hanbiť, tí, ktorí sa tu hráte na zastropovanie veku odchodu do dôchodku, rodinnú doložku," odkázal Mihál koaličným poslancom. Podľa neho treba pomáhať mladým rodinám.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies