Takéto zmeny chystá minister Doležal!

NETKY.SK • 20 Október 2021, 10:28 • 2 min
Takéto zmeny chystá minister Doležal!

BRATISLAVA - Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal by chcel upraviť dotácie na nájomné byty obstarané stavebnou úpravou v bytovom dome, ktorý je národnou pamiatkou, a to v súvislosti so zdražovaním stavebného materiálu.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z predbežnej informácie, ktorú zverejnil rezort výstavby na portáli slov-lex.sk. Pripomienkové konanie k vyhláške by sa mohlo začať v novembri tohto roka. "V predloženom návrhu vyhlášky sa upravujú najmä výšky obstarávacích nákladov na obstaranie nájomných bytov a výška dotácie na obstaranie nájomného bytu stavebnou úpravou v bytovom dome, ktorý je národnou kultúrnou pamiatkou alebo sa nachádza v lokalitách zapísaných v zozname svetového dedičstva, v nadväznosti na zvýšené náklady na realizáciu stavieb súvisiace s vývojom cien stavebných prác a stavebných materiálov spotrebovaných v stavebníctve," napísal rezort v materiáli.

 

img

 

Ministerstvo by chcelo v rámci pripravovanej vyhlášky aj spresniť podmienky na obstaranie výťahu, vegetačnej strechy a podporu elektromobility, ak žiadateľ považuje za vhodné a potrebné obstarať tieto prvky spolu s nájomnými bytmi.

 

img

 

Prečítajte si: Hnutie Sme rodina neodchádza! Ďalej rokuje s partnermi o reformách

 

Rezort pripravuje vyhlášku v rámci svojej kompetencie poskytovať dotácie na obstaranie nájomného bytu, súvisiacej technickej vybavenosti a odstránenie systémovej poruchy bytového domu. "Cieľom tejto štátnej podpory do oblasti bývania je rozširovanie bytového fondu v segmente verejného nájomného bývania určeného najmä pre sociálne slabšie skupiny obyvateľstva a obnovu existujúceho bytového fondu," skonštatoval rezort v materiáli.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona