Nezamestnanosť v Grécku sa vrátila pod úroveň 11 percent

NETKY.SK • 3 Júl 2023, 11:00 • 2 min
Nezamestnanosť v Grécku sa vrátila pod úroveň 11 percent

ATÉNY - Nezamestnanosť v Grécku sa po troch mesiacoch nad 11 % vrátila v máji pod túto hranicu a dostala sa na najnižšiu úroveň od januára tohto roka. Zároveň sa priblížila k hodnote, ktorá predstavuje najnižšiu mieru nezamestnanosti za viac než desaťročie.

slovakia

left justify in out

Miera nezamestnanosti v Grécku upravená o sezónne vplyvy dosiahla v máji 10,8 % po nahor revidovanej aprílovej hodnote 11,3 %. To je najnižšia úroveň od januára, v ktorom nezamestnanosť predstavovala 10,6 %, najnižšiu hodnotu za 13 rokov. Na porovnanie, v máji minulého roka dosiahla nezamestnanosť v Grécku 12,7 %. Výrazný pokles v medziročnom porovnaní zaznamenala miera nezamestnanosti v prípade mladých ľudí vo vekovej kategórii od 15 do 24 rokov. Zatiaľ čo v máji 2022 dosiahla 32,7 %, v máji tohto roka zaznamenala 24 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: unsplash
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies