Neymar by si na konci kariéry rád zahral v USA, návrat do Brazílie ho neláka

NETKY.SK • 22 Február 2022, 09:47 • 2 min
Neymar by si na konci kariéry rád zahral v USA, návrat do Brazílie ho neláka

PARÍŽ – Hoci patrí brazílsky reprezentant Neymar medzi najlepších hráčov sveta a už niekoľko rokov pôsobí v Európe, o návrate do rodnej krajiny, na rozdiel od iných futbalistov, neuvažuje.

slovakia

left justify in out

Hráč parížskeho St. Germain sa nechal počuť, že by si rád vyskúšal pôsobenie v zámorskej Major League Soccer. „Neviem, či budem ešte niekedy hrať v Brazílii. Ak mám byť úprimný, dosť o tom pochybujem. Vlastne by som chcel veľmi hrať v USA a stráviť tam aspoň jednu sezónu. V prvom rade je tam sezóna omnoho kratšia, takže by som mal tri mesiace dovolenku. Mohol by som teda hrať dlhšie,“ prezradil s úsmevom na tvári v podcaste Fenomenos.

 

 

Tridsaťročný útočník má vo svojom súčasnom pôsobisku platný kontrakt do roku 2025 a zdá sa, že pôjde o jeho posledné európske dobrodružstvo. Brazílčan do Paríža prestúpil v roku 2017 z Barcelony, kde sa mal stať súčasťou legendárneho tímu. Médiá v tom čase špekulovali o nespokojnosti Neymara, ktorý chcel byť v mužstve hlavnou hviezdou a nechcel sa deliť o slávu s Lionelom Messim, na ktorom dlhodobo stála hra katalánskeho veľkoklubu.

 

Pôsobenie Neymara v Paríži ho však neposunulo do pozície absolútnej superhviezdy, zrejme aj kvôli tomu, že s klubom nedokázal ovládnuť Ligu majstrov a v domácej súťaži nemá bohatý mančaft prakticky žiadnu reálnu konkurenciu. Futbalistu navyše trápia pravidelné zranenia, od roku 2017 odohral za PSG iba 81 zápasov.

 

 

„S kamarátmi vtipkujem, že skončím, keď budem mať 32 rokov. Ale úprimne povedané, neviem. Budem hrať dovtedy, pokiaľ nebudem psychicky vyčerpaný. Ak budem duševne a psychicky v poriadku, mám pred sebou ešte niekoľko rokov. Zmluvu v PSG mám do svojich 34 rokov, takže budem hrať hrať minimálne dovtedy,“ uzavrel Neymar.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies