Newyorská polícia posilnila hliadky v metre po hrozbe islamistov

NETKY.SK • 26 September 2014, 09:44 • 2 min
Newyorská polícia posilnila hliadky v metre po hrozbe islamistov

NEW YORK - Newyorská polícia posilnila svoju prítomnosť v metrách a uliciach po štvrtkovom varovaní irackého premiéra Hajdara Abádího v súvislosti s potenciálnou hrozbou spojenou s dopravným systémom zo strany islamistických militantov. S odvolaním sa na newyorského policajného šéfa Williama Brattona o tom dnes informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ten spresnil, že starosta New Yorku Bill de Blasio sa na tlačovej konferencii na jednej zo staníc metra na Manhattane usiloval uistiť Newyorčanov, že neexistuje špecifická, presvedčivá hrozba pre systém newyorského metra alebo pre mesto všeobecne. "Sme presvedčení, že Newyorčania sú v bezpečí," vyhlásil de Blasio.
      

Iracký premiér Hajdar Abádí vo štvrtok v New Yorku oznámil, že tajná operácia jeho krajiny odhalila plán na bezprostredný útok na podzemné železnice v Spojených štátoch a vo francúzskej metropole Paríž. Iracký premiér podľa agentúry Reuters uviedol, že o pláne ho informoval Bagdad a je dielom zahraničných bojovníkov z organizácie Islamský štát (IS) v Iraku. Na otázku, či útok hrozí bezprostredne, Abádí odpovedal: "Áno."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies