New York zvažuje zákaz plastových slamiek v baroch a reštauráciách

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 08:19 • 2 min
New York zvažuje zákaz plastových slamiek v baroch a reštauráciách

NEW YORK - Používanie plastových slamiek a paličiek v newyorských reštauráciách, baroch a kaviarňach môže čoskoro definitívne ukončiť nové nariadenie.

slovakia

left justify in out

Demokratický člen mestskej rady Rafael Espinal predstavil v stredu zákon, v súlade s ktorým by mali reštaurácie používanie plastových nahradiť papierovými alebo kovovými paličkami a slamkami.

 

Porušenie zákona by mala trestať pokuta v hodnote sto dolárov. Výnimky sa budú vzťahovať iba osoby so zdravotným postihnutím či chorobami.

 

New York zvažuje zmienené opatrenie v čase, keď štáty a mestá po celom svete riešia čoraz väčší problém s plastovým odpadom.

 

Denne sa v Spojených štátoch zlikviduje 500 miliónov plastových slamiek a v oceánoch každoročne končí až takmer 12 miliónov ton plastového odpadu, povedal Espinal.

 

Používanie plastových príborov a slamiek už zakázali v Malibu a Kalifornii. K uzákoneniu obmedzení na používanie plastových slamiek už pristúpili aj Seattle a Miami Beach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies