Patrik Kincl má pred sebou veľkú výzvu, zabojuje o prestížny titul v Poľsku

NETKY.SK • 2 September 2021, 14:25 • 2 min
Patrik Kincl má pred sebou veľkú výzvu, zabojuje o prestížny titul v Poľsku

VARŠAVA – Český MMA zápasník Patrik Kincl (21 – 9) sa môže už v sobotu zapísať do histórie. Na turnaji KSW 63 ho totiž čaká zápas o titul vo welterovej váhe, ktorý mu môže priniesť omnoho viac, než pás šampióna.

slovakia

left justify in out

Úradujúcim šampiónom v poľskej organizácii je chorvátsky bojovník Roberto „Robocop“ Soldič (18 – 3), ktorý má vynikajúcu formu a poraziť ho nebude jednoduché. Galavečer sa mal pôvodne uskutočniť v jeho rodnej krajine, zápasiť sa však napokon bude vo Varšave, čo by mohlo českému zástupcovi vyhovovať. Soldič sa momentálne nachádza na 47. mieste svetového rebríčka welterovej váhy, zatiaľ čo Kinclovi patrí 78. miesto. Prípadné víťazstvo by pre neho teda znamenalo značný posun vpred.

 

 

Kincl nedávno poskytol rozhovor promotérovi Oktagonu MMA Ondřejovi Novotnému v programe MMA Letem Světem, v ktorom hovoril o svojich šanciach vo veľkom dueli. „Snažím sa sústrediť len na seba. Nebudeme si klamať, som outsiderom a myslím si, že mi táto pozícia vyhovuje. Ide mi len o to, aby som tam ukázal svoje schopnosti a zúročil všetky tie roky tréningu.“

 

 

„Je to dynamický postojár, ktorý sa potrebuje trafiť čo najskôr. Pre mňa je dôležité nedostať sa do problémov hneď na začiatku a nenabehnúť si na jeho zadnú. Ak by to nešlo, plánom B je zem, trochu ho tam podržať. Na druhej strane by som to však nemal prepáliť, pretože aj on bude mať v prvých kolách dostatok síl ubrániť sa. Ja by som sa v takom prípade zbytočne vyčerpal,“ dodal rodák z Hradca Králové.

 

Soldič je jednou z najväčších hviezd poľskej organizácie a v posledných desiatich dueloch triumfoval hneď osemkrát na KO. Jeho najsilnejšou zbraňou je ľavá ruka, v ktorej ukrýva pozoruhodnú silu. Ďalšou silnou stránkou Chorváta je jeho schopnosť rýchlo odhadnúť protivníka, v zápasoch sa navyše často spolieha aj na svoju rýchlosť.

 

 

Kincl zápasí technickým, priam až profesorským štýlom, ktorý mnohým bojovníkom nevyhovuje a jeho výhodou je komplexný štýl boja, keďže zvláda zápas v postoji i na zemi. Tridsaťdvaročný bojovník by v prípade víťazstva nezískal len titul a masívny skok v rebríčku. V hre je aj jeho prestup do inej, zatiaľ nemenovanej organizácie, ktorú by v prípade úspešného vystúpenia mohol posilniť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies