Nevydali zatykač na Róberta Niguta, ktorý údajne strieľal pri Jahodnej

NETKY.SK • 28 August 2013, 09:10 • 2 min
Nevydali zatykač na Róberta Niguta, ktorý údajne strieľal pri Jahodnej

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd v Pezinku nevydal zatykač na údajného vykonávateľa vraždy z 9. augusta na ceste z Jahodnej do Košíc. TASR to potvrdila hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková. Róbert Nigut sa podľa polície neúspešne pokúsil zabiť istého muža.

slovakia

left justify in out

"Sudca pre prípravné konanie nevydal medzinárodný zatýkací rozkaz ani európsky príkaz na zatknutie obvineného Róberta Niguta, lebo zatiaľ neboli splnené všetky zákonné požiadavky, ktoré sú potrebné na vydanie prokuratúrou požadovaných príkazov," povedala Kudjáková. Po Róbertovi Nigutovi vyhlásila polícia pátranie 16. augusta.

Podľa polície si vraždu objednal 34-ročný Radovan V. a obeťou mala byť osoba, ktorej dlží peniaze. Vykonávateľom vraždy má byť o 36-ročný Róbert Nigut, ktorý je známou osobou v košickom podsvetí. Polícia zistila, že poškodeného sa pokúsil zastreliť samopalom, ktorý mal v nelegálnej držbe. "Počas jazdy sa šofér auta, v ktorom bol aj Róbert Nigut, dostal na úroveň auta poškodeného a Róbert N. vystrelil. Nespôsobil mu však smrteľné zranenia a poškodenému sa podarilo autom ujsť, neskôr z auta vyskočiť a utiecť do lesa," opísala priebeh udalosti policajná hovorkyňa Andrea Dobiášová. Auto so strelcom potom havarovalo, šofér v ňom zostal zakliesnený, strelec z miesta nehody ušiel. 

Špecializovaný trestný súd v Pezinku aj Najvyšší súd SR už odmietli žiadosť prokuratúry vziať do väzby údajného objednávateľa vraždy Radovana V. "Nie je dostatok dôkazov na to, aby bolo skutočne dôvodné podozrenie, že práve tento skutok spáchal práve obvinený," povedala 20. augusta predsedníčka senátu Najvyššieho súdu SR, ktorý rozhodoval o väzbe.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies