Nečakaný zvrat v kauze poľovníckej chaty!

NETKY.SK • 17 Máj 2022, 20:10 • 2 min
Nečakaný zvrat v kauze poľovníckej chaty!

BRATISLAVA - Prokurátor Krajskej prokuratúry (KP) Trenčín zrušil v prípade uznesenie vyšetrovateľa o začatí trestného stíhania a vznesení obvinenia Matúšovi Mečárovi a spol. pre prečin pytliactva.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytol hovorca KP v Trenčíne Marián Sipavý. Upozornili na to Aktuality.sk.

 

Dôvodom je, že vyšetrovateľovi Martinovi Juhásovi, ktorý prípad realizoval, bolo vznesené obvinenie pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa. „A to v súvislosti s vedením vyšetrovania, zabezpečovaním, vyhodnocovaním a nakladaním s dôkazmi v trestnej veci,“ priblížil hovorca.

 

img

 

Uvedená skutočnosť je podľa hovorcu „tak závažného charakteru, že vyžaduje zrušenie vydaného uznesenia vyšetrovateľa Policajného zboru z dôvodu, aby neexistovala žiadna pochybnosť o zákonnosti trestného konania vedeného proti M. M. a spol.“. 

 

Prečítajte si tiež: Finančník Martin Kvietik zostáva vo väzbe. Na čo sa sťažuje?

 

Dozorujúci prokurátor KP Trenčín na základe toho odňal Martinovi Juhásovi tento prípad. Zároveň „uložil vyšetrovateľovi Prezídia Policajného zboru, Národnej kriminálnej agentúry, aby vo veci znovu konal a rozhodol“.

 

img

 

Kauza je známa z videí, ktoré sa objavili v médiách vlani v októbri. Zobrazujú, ako sa stretávali šéf Smeru-SD Robert Fico, obhajca obvineného policajného exprezidenta Tibora Gašpara Marek Para, bývalý minister vnútra Robert Kaliňák, podnikateľ Miroslav Bödör a syn Tibora Gašpara. 

 

Možno vás zaujme: Expolicajt z kauzy Očistec ide do väzenia na dva roky



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies