Dánska polícia odhadla výdavky za zrušenú návštevu Trumpa

NETKY.SK • 9 September 2019, 18:57 • 2 min
Dánska polícia odhadla výdavky za zrušenú návštevu Trumpa

KODAŇ - Dánska polícia vyčíslila náklady na plánovanú, ale v poslednej chvíli zrušenú štátnu návštevu amerického prezidenta Donalda Trumpa v tejto škandinávskej krajine. V pondelok o tom informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Náklady by mali vyjsť na štyri milióny korún (536 092 eur)!

 

Vo výdavkoch sú zahrnuté finančné náhrady za zrušené dovolenky zamestnancov a za zrušené plánované ubytovanie, ako aj náklady na vybavenie a čas strávený plánovaním, uviedla dánska verejnoprávna rozhlasová a televízna stanica DR s odvolaním sa na dokumenty získané od dánskej štátnej polície, súvisiace s prípravami na Trumpovu návštevu.

 

Do tejto predbežnej kalkulácie neboli zahrnuté výdavky na dánsku tajnú službu PET, kráľovský palác a letisko v metropole Kodaň, dodala DR.

 

 

Celkové náklady na štátnu návštevu boli odhadnuté na 33 miliónov dánskych korún (4,42 milióna eur).

Šéf Bieleho domu mal návštevu Dánska absolvovať v dňoch 2. a 3. septembra, ale len 12 dní pred príchodom ju nakoniec zrušil.

 

 

Zrušenie nasledovalo po mimoriadne medializovaných výrokoch Trumpa, že má záujem o kúpu ostrova Grónsko, poloautonómneho dánskeho územia ležiacho v arktickej oblasti. Avšak poprední politici v Grónsku aj Dánsku, vrátane dánskej premiérky Mette Frederiksenovej, vyhlásili, že Grónsko nie je na predaj.

 

Dánska kráľovná Margaréta II. nedávno vyhlásila, že pozvanie pre Trumpa stále platí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona