REPORTÁŽ: Na Tehelnom poli oslavovali všetky generácie, slávnu trofej si užili aj najmladší fanúšikovia

NETKY.SK • 12 Máj 2019, 14:52 • 2 min
REPORTÁŽ: Na Tehelnom poli oslavovali všetky generácie, slávnu trofej si užili aj najmladší fanúšikovia

BRATISLAVA – ŠK Slovan Bratislava cez víkend pripravil pre svojich priaznivcov veľké oslavy, ktorými si pripomenul nielen storočnicu od založenia klubu, ale aj víťazstvo nad Barcelonou vo finále Pohára víťazov pohárov (PVP), ktoré sa odohralo pred 50-timi rokmi, 21. mája 1969 v Bazileji.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Program začal už na pravé poludnie na námestí štadióna a organizátori osláv ho rozdelili do niekoľkých blokov. My sme s kamerou oslovili predstaviteľov klubu a aj autora úvodného gólu v slávnom finále proti Barcelone (3:2) Ľudovíta Cvetlera ešte pred začiatkom sobotňajšieho fortunaligového súboja. 

 

V ňom už istý majster aktuálneho ročníka zvíťazil hokejovým výsledkom pred vyše 12-tisícovou kulisou nad Žilinou 6:2, čím oslavy na Tehelnom poli iba umocnil. Program vyvrcholil slávnostným krájaním torty.

 

 

Pred duelom sa na hracej ploche zhromaždili všetci členovia tímu, ktorý v roku 1969 získal PVP, a rodinní príslušníci nežijúcich hráčov, aby sa ako prví mohli dotknúť priamej repliky tejto prestížnej trofeje, ktorú Európska futbalová únia (UEFA) poskytla Slovanu do trvalého držania.

 

Následne zaznela premiéra novej hymny Slovana Bratislava, ktorú zaspieval sólista Opery SND Ján Babjak. Slávnostný výkop zápasu mal kapitán víťazov PVP Alexander Horváth, ktorý na Slovensko priletel na pozvanie klubu spolu so svojou manželkou.

 

 

"Nič lepšie sme si nemohli želať. Prialo nám počasie a teší ma, že prišlo veľa fanúšikov. Vyše dvanásťtisícová návšteva bola adekvátna tejto príležitosti. Ľudia sú stále zvedaví aj na nový štadión a keď sa to spojilo s oslavou 50. výročia zisku PVP a 100. výročia založenia klubu, dnes bol dvojnásobný dôvod prísť na Tehelné pole. Je správne, že si na to ľudia spomínajú a že aj vedenie Slovana tomu venuje patričnú pozornosť. Stále je nás veľa pamätníkov tohto úspechu. Je to krásna spomienka a pekná akcia," uviedol ďalší člen slávnej éry bratislavského klubu a brankár v pamätnom finále, 75-ročný Alexander Vencel starší.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona