Netanjahu vidí celosvetové úsilie o jeho zvrhnutie

NETKY.SK • 10 Marec 2015, 15:47 • 2 min
Netanjahu vidí celosvetové úsilie o jeho zvrhnutie

JERUZALEM - Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v rozhlasovom vysielaní povedal, že je tu "obrovské celosvetové úsilie" o to, aby prehral budúcotýždňové voľby.

slovakia

left justify in out

"Je to veľmi tesný súboj. Nič nie je zaručené, pretože je tu obrovské celosvetové úsilie zvrhnúť vládu Likudu," povedal Netanjahu na pondelňajšom stretnutí so stúpencami Likudu, ktoré odvysielal Armádny rozhlas v utorok. Podľa jeho slov neziskové skupiny propagujúce zmenu moci v Izraeli, ako je napríklad V15, dostávajú na tento účel zo zahraničia milióny šekelov.

 

Likud a stredoľavá Sionistická únia majú v prieskumoch verejnej mienky približne rovnakú podporu, hoci politickí komentátori dávajú väčšie šance na sformovanie koaličnej vlády Netanjahuovi. Parlamentné voľby sú v Izraeli naplánované na 17. marca. Podľa lídra Sionistickej únie Isaacs Herzogs Netanjahu s blížiacim sa termínom volieb "cíti tlak a strieľa preto na všetky strany".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies