Baránik kritizuje Hamrana i Matoviča: „Políciu stále riadi Smer a zločinci!"

NETKY.SK • 12 August 2022, 18:41 • 2 min
Baránik kritizuje Hamrana i Matoviča: „Políciu stále riadi Smer a zločinci!"

BRATISLAVA - Nestáva sa často, že kritika šéfa polície Štefana Hamrana prichádza zo strany člena koalície.

slovakia

left justify in out

Poslanec za stranu Sloboda a Solidarita Alojz Baránik sa vyjadril na sociálnej sieti k tlačovej konferencii policajného šéfa Štefana Hmarana. Z jeho vyhlásení nebol zjavne nadšený. „Vystúpenie policajného prezidenta na tlačovej besede je podnetom na zamyslenie sa o tom, ako doterajšia koalícia plní svoje programové vyhlásenie najmä v oblasti, ktorá bola rozhodujúca pre úspech OĽaNO vo voľbách v roku 2020. Ide o sľub OĽaNO urobiť rozhodujúce kroky v boji proti korupcii," začal Baránik. 

 

Aktuálne: Igor Matovič so zásadným vyhlásením!

 

obrazok

 

„Policajný prezident sa pochválil výsledkami, ktoré, zdá sa, považuje za pochválenia sa hodné: Policajná práca za dva predchádzajúce roky viedla k právoplatnému odsúdeniu 17 osôb prepojených na bývalé smerácke vlády (medzi nimi Dušan Kováčik, ale aj predstavitelia ministerstiev, NAKA či bývala prezidentka finančnej správy). V poriadku, ale je toto niečo, čím by sa mal prezentovať policajný prezident ako kľúčovým úspechom polície?, pýta sa poslanec za SaS a dodáva: 

 

„Som názoru, že doterajšie výsledky v oblasti očisty polície sú nedostatočné. Sú priam sklamaním preto, lebo polícia je naďalej zapráskaná smeráckymi nominantami, bez motivácie a (spolu s prokuratúrou, samozrejme) poprepájaná s miestnym zločinom."

 

obrazok


Vo svojom poste Alojz Baránik skritizoval i ministra financií Igora Matoviča, ktorého demisu strana SaS žiada.

 

„Keď Igor Matovič sľuboval boj proti korupcii, iste aj ľudia na Východe, aj v Komárne či inde dúfali, že sa niečo zmení. Nezmenilo sa a je to preto, lebo zostali rovnakí miestni šéfovia polície a prokuratúry. A ak nie oni, zostala ich mentalita, a možno aj niečo iné. Rovnaké alebo podobné väzby a chodníčky. A toto smutné poznanie mali nepochybne ľudia v okolí Kežmarku potvrdené, keď sa klan Kuffovcov dostal do priazne OĽaNO a špeciálne Igora Matoviča."

 

Svoj status uzavrel poslanec za stranu Sloboda a Solidarita aj nečakanou kritikou ministra vnútra Romana Mikulca. „O tomto nám mal pán policajný prezident niečo povedať! A tiež o tom, či a v čom sa zmenila práca polície a prokuratúry v kauzách, o ktorých sa dozvedáme len z práce novinárov. A prečo sa nedozvedáme o nich z práce polície. Práve v tom je zlyhanie policajného prezidenta a ministra vnútra, ktorý má pod sebou Úrad inšpekcie."
 

Zo sveta: Ukrajinci varujú Rusov pred útokmi na Krym. Žije tam i pol milióna Ukrajincov a Tatarov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies