Nesrovnal predstavil plán spolupráce kraja a mesta

NETKY.SK • 12 December 2014, 13:48 • 2 min
Nesrovnal predstavil plán spolupráce kraja a mesta

BRATISLAVA - Dnešné zasadnutie Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) malo na programe okrem schvaľovania budúcoročného rozpočtu či návrhu na trvalé upustenie od vymáhania pohľadávok organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja aj slávnostnú časť.

slovakia

left justify in out

Predseda BSK Pavol Frešo v nej gratuloval poslancom krajského zastupiteľstva k ich úspechom v komunálnych voľbách.

 

Plán spolupráce kraja a mesta Bratislavy predstavil aj novozvolený primátor hlavného mesta a zároveň poslanec Zastupiteľstva BSK Ivo Nesrovnal. „Samozrejme, musíme sa spolu brániť rôznym politickým snahám meniť systém financovania samosprávy poza chrbát samosprávy. Je to na škodu veci, je to na škodu samosprávnych krajov a môže to zle dopadnúť aj pre mesto. Preto som na predposlednom mestskom zastupiteľstve podporil iniciatívu kraja, aby sme protestovali proti plánovanej zmene dani z motorových vozidiel,“ povedal Nesrovnal. Možnosti na spoluprácu vidí aj v oblasti dopravy, napríklad v zapojení regionálnych tratí do systému integrovanej dopravy, v budovaní cyklotrás a v skvalitnení životného prostredia. 

 

V bratislavskom krajskom zastupiteľstve zasadli dnes aj primátori a starostovia, ktorí svoju pozíciu v polovici novembra obhájili. Primátor Pezinku Oliver Solga, starosta Šenkvíc Peter Fitz, Peter Švaral z Rohožníka, Ladislav Gujber ako pokračujúci starosta Hrubého Šúru, Ivan Pätoprstý za Báhoň a svoj post obhájili aj starostovia bratislavských mestských častí - v Podunajských Biskupiciach Alžbeta Ožvaldová, v Ružinove Dušan Pekár, v Lamači Peter Šramko, v bratislavskom Novom meste Rudolf Kusý a v Čunove Gabriela Ferenčáková. 

 

Nových tvárí na starostovských a primátorských stoličkách, ktorí sú aj zástupcami kraja, je päť. Primátorom Bratislavy je Ivo Nesrovnal, primátorom Stupavy Roman Maroš, starostom Tomášova sa stal István Pomichal, starostom bratislavskej mestskej časti Dúbravka je Martin Zaťovič a nového starostu má aj Bernolákovo, je ním Roman Červienka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies