Netradičný biatlon v Rusku: Pretekári sú v tankoch

NETKY.SK • 8 August 2019, 18:51 • 2 min
Netradičný biatlon v Rusku: Pretekári sú v tankoch

Vojenské posádky z viac ako dvadsiatich krajín sveta sa už po šiestykrát zišli, aby zmerali sily v netradičnom zápolení.

slovakia

left justify in out

Vojenská oblasť Alabino neďaleko Moskvy hosťuje ďalší ročník tankového biatlonu. Súťažné posádky prejdú v každom trojkolesovom závode 6 až 10 kilometrov.

 

Počas prvého kola páli tankový kanón na tri ciele vo vzdialenosti 1800, 1700 a 1500 metrov. V druhom kole sa potom strieľa guľometom na ciele predstavujúce protitankové jednotky a jednotky pechoty vo vzdialenosti 600 až 700 metrov.

 

 

Vo finálnom kole ich čaká vo vzdialenosti 1200 metrov cieľ v podobe protitankového dela, ktoré musia posádky zničiť napojeným guľometom.

 

Väčšina posádok pretekajú s ruskými tankami T-72B3 (modernizovaná verzia legendárnej T-72). Iba Bielorusi pretekajú so svojimi tankami T-72BME a Číňania so svojim tankom Typ-96.

 

 

Netradičná súťaž sa koná už od roku 2014 a doteraz v nej vždy zvíťazila domáca reprezentácia. Druhou najúspešnejšou krajinou je Čína.

 

Medzi tradičných účastníkov patria postsovietske krajiny ako napríklad Bielorusko či Kazachstan. Zúčastňujú sa však aj krajiny z Ázie, Afriky či z Južnej Ameriky. Vlani sa biatlonu prvýkrát zúčastnila Sýria.

 

Netradičná vojenská show bola slávnostne zahájená v sobotu 3. augusta, nechýbal ani slávnostný ceremoniál nazvaný príznačne "Tankový balet". Zápolenie tankistov potrvá až do 17. augusta, kedy vyvrcholí finálovými jazdami a odovzdávaním medailí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies