Nespravodlivosť, tvrdí Ferguson o Mourinhovi

NETKY.SK • 23 December 2014, 13:38 • 2 min
Nespravodlivosť, tvrdí Ferguson o Mourinhovi

LONDÝN - Pohľad na kariéru futbalového trénera Josého Mourinha napĺňa mnohých pocitom skrivodlivosti. Medzi závistlivcov sa zaradil aj Sir Alex Ferguson - hoci s nadhľadom.

slovakia

left justify in out

Portugalčan patrí popri Pepovi Guardiolovi k najprominentnejším kormidelníkom svojej epochy. Ženám sa páči, plynule ovláda päť jazykov a disponuje profesionálnym životopisom, akému niet páru. Za všetky úspechy stačí spomenúť sedem titulov v najkvalitnejších európskych ligách a dve prvenstvá v Lige majstrov. Hovorí po portugalsky, španielsky, katalánsky, taliansky a anglicky. To sa ťažko odpúšťa aj mužovi formátu Sira Fergusona, ktorý mal s Mourinhom napriek rivalite vždy korektný vzťah.

 

"To je už skutočne nespravodlivé. Ten chlap dobre vyzerá, so sivými vlasmi začína mať v sebe niečo z Georgea Clooneyho. K tomu päť jazykov, skvelý príklad, čoho všetkého je schopný. Prišiel a stal sa tlmočníkom Bobbyho Robsona. Nasledoval ho do Barcelony, pracoval pod Louisom van Gaalom. Neustále sa učil. Mourinho bol jednoducho predurčený na prácu futbalového trénera, vždy to chcel robiť. Pritom nikdy futbal nehral. Skúste spočítať manažérov, ktorí by vzali trénera, čo nikdy nehral futbal. Nula. A on to dokázal," rozhovoril sa Ferguson v dokumente BT Sport.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies