Nesprávna diagnóza ju mohla stáť život

NETKY.SK • 14 August 2016, 14:00 • 2 min
Nesprávna diagnóza ju mohla stáť život

MIAMI - Zlá diagnóza ju mohla stáť život. Reč je o Jessice DeCristofaro z Miami, ktorú trápil silný kašel. Lekár jej povedal, že je to obyčajná alergia. Veľmi sa však mýlil.

slovakia

left justify in out

28-ročnú Jessicu už dlhšie trápil kašeľ. Jej lekár jej predpísal nejaké lieky proti kašlu a povedal, že ide o alergiu. Mladá žena išla domov a viac to neriešila. Kašľanie však neprestávalo a pridružila sa k tomu únava, bolesť ucha, nosa a priedušiek. 

 

Odporúčanie doktora bolo aby oddychovala. Keď však Jessica dostala neskutočné bolesti musela navštíviť pohotovosť, kde jej konečne zobrali vzorku krvi na rozbor. Výsledok bol šokujúci. Personál nemocnice jej oznámil, že má rakovinu.

 

Rakovina sa rozšírila do celého tela, keďže nebola včas diagnostikovaná. Išlo o Hodgkinov lymfóm 4.stupňa. 

 

"Tri roky ma trápili bolesti, ale môj lekár to nebral vážne. Dokonca som si nahmatala aj hrčku na krku. Bez toho aby mu ju aspoň prstami vyšetril povedal, že ide o cystu," povedala Jessica. 

 

Nasledovala chemoterapia, ktorá začala účinkovať. Neskôr sa však rakovina objavila znovu a mladú ženu čaká cely kolotoč liečby a vyšetrení zopakovať.

 

Jessica všetkým odkazuje: "Ak máte pocit, že s vaším telom niečo nie je v poriadku a lekár vám tvrdí, že vám nič nie je, okamžite navštívte iného doktore. Ide o vaše zdravie, o vaše telo. Vy ho poznáte najlepšie."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies