Bratislavské centrum pre utečencov skracuje otváracie hodiny

NETKY.SK • 3 November 2022, 15:00 • 2 min
Bratislavské centrum pre utečencov skracuje otváracie hodiny

BRATISLAVA - Veľkokapacitné asistenčné centrum pre utečencov z Ukrajiny na Bottovej ulici v Bratislave skracuje od novembra otváracie hodiny. Po novom bude od pondelka do piatka poskytovať služby od 8.00 do 18.00 h. TASR o tom informovala hovorkyňa Bratislavy Dagmar Schmucková.

slovakia

left justify in out

Doteraz bolo centrum otvorené do 20.00 h. K úprave otváracích hodín pristúpil magistrát po dohode s odborom krízového riadenia Ministerstva vnútra SR a ďalšími inštitúciami. "Najviac ľudí prichádza za službami počas dňa, podvečer je počet klientov minimálny, z tohto dôvodu upravujeme otváracie hodiny," skonštatovala Schmucková. Centrum pomoci otvorili 28. marca. Do konca septembra pomohlo takmer v 87.000 prípadoch. Asistenčné služby neposkytuje jednorazovo, ľudia sa doň opakovane vracajú z rôznych dôvodov a využijúc rôzne služby. Centrum zriadilo mesto Bratislava v spolupráci so štátom, neziskovým a súkromným sektorom v priestoroch bývalej dočasnej autobusovej stanice na Bottovej. Utečenci tam nájdu potrebné informácie, priestor na oddych a možnosť vybaviť si potrebnú dokumentáciu. Oddelenie tam má aj cudzinecká polícia. K dispozícii majú zdravotnú, právnu, psychologickú či sociálnu pomoc. Poskytované sú i jazykové kurzy a pracovné poradenstvo, vytvorené sú tiež zóny na komunitné aktivity a aktívne trávenie času. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies