Pri ukrajinskom ostreľovaní Belgorodskej oblasti zahynuli dvaja civilisti

NETKY.SK • 11 Október 2023, 13:00 • 2 min
Pri ukrajinskom ostreľovaní Belgorodskej oblasti zahynuli dvaja civilisti

BELGOROD - Dvaja ľudia zahynuli počas ukrajinského ostreľovania Belgorodskej oblasti na západe Ruska, uviedol v stredu tamojší gubernátor Viačeslav Gladkov na platforme Telegram.

slovakia

left justify in out

Gladkov vo vyhlásení spresnil, že v dôsledku delostreleckého ostreľovania dediny Popovka prišiel o život starší muž, pričom jeho manželka utrpela zranenia od šrapnelov, ktorým neskôr v nemocnici napriek snahe lekárov podľahla.

Ruská Belgorodská oblasť hraničí s ukrajinskou Luhanskou, Sumskou a Charkovskou oblasťou a nachádza sa vo vzdialenosti približne 600 kilometrov od ruskej metropoly Moskva.

Pohraničná Belgorodská oblasť sa od začiatku ruskej vojenskej agresie voči Ukrajine stáva terčom čoraz intenzívnejších delostreleckých a dronových útokov. Tento rok dokonca mesto Belgorod omylom bombardovalo aj ruské letectvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR Foto: NPR / AP (archívna fotografia)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies