Nenechajte si ujsť Svetielkofest, na ktorom sa zabaví celá rodina a zároveň podporíte onkologicky choré deti

NETKY.SK • 21 September 2023, 08:30 • 2 min
Nenechajte si ujsť Svetielkofest, na ktorom sa zabaví celá rodina a zároveň podporíte onkologicky choré deti

BANSKÁ BYSTRICA - Svetielko nádeje pripravilo zážitkový festival s pestrým programom pre malých aj veľkých. Pozvané sú rodiny s deťmi, ktoré sa liečili na detskej onkológii v Banskej Bystrici. Pre širšiu verejnosť je podujatie príležitosťou zabaviť sa a zároveň podporiť dobrú vec.

slovakia

left justify in out

Svetielkofest je festival pre rodiny s deťmi od útleho veku až po tínedžerov so zaujímavým programom, sprievodnými aktivitami a občerstvením v areáli festivalu. Uskutoční sa v sobotu, 23. septembra 2023, v Aule SZU v Banskej Bystrici. Brány festivalu sa otvárajú o 14.00 h. Voľný vstup majú tí, ktorým v minulých rokoch Svetielko nádeje poskytlo svoje služby počas ich onkologickej liečby. Na festivale si môžu so svojimi rodinami a kamarátmi vynahradiť aspoň zlomok času, keď boli od seba odlúčení a zabaviť sa spolu.

 

Festival má benefičný charakter. Výťažok z predaja vstupeniek verejnosti použije združenie na financovanie kúpy nového vozidla do Prepravnej služby Svetielka nádeje. V deň konania Svetielkofestu spúšťa občianske združenie Svetielko nádeje zbierku na kúpu nového automobilu cez crowfoundingový portál startlab.sk. Zbierka bude trvať 45 dní s cieľom vyzbierať 45 000 eur. „Vďaka projektu Prepravná služba poskytujeme bezplatnú prepravu detským onkologickým pacientom už 15 rokov. Za ten čas sme s detskými pacientmi absolvovali prepravy na hospitalizácie, ambulantnú liečbu a kontrolné vyšetrenia, ale aj na výkony zdravotných úkonov v zahraničí a najazdili sme vyše milión kilometrov,” hovorí predseda Svetielka nádeje, MUDr. Pavel Bician. „Ďakujeme všetkým, ktorí účasťou na Svetielkofeste alebo príspevkom cez Startlab podporia ťažko choré deti a ich rodiny,” dodáva. Po príspevku cez Startlab budú môcť darcovia za odmenu  získať symbolický darček zo Svetielka nádeje, ale napríklad aj len dobrý pocit z pomoci ťažko chorým deťom.

Program Svetielkofestu je bohatý. Pre najmladších účastníkov festivalu je pripravený koncert obľúbených malinyJAM, nebude chýbať minidisko s maskotmi a bublinová show Bubli Rybačka. Ťahúňom podujatia pre tínedžerov je kapela S Hudbou vesmírnou, ktorej členovia sú výborní muzikanti a zároveň majú vycibrený zmysel pre humor. Pre milovníkov moderného tanca bude určite zaujímavé tanečné vystúpenie KDANCE a všetci nadšenci street dance si môžu natrénovať krátke choreografie na tanečnom workshope s populárnymi tanečníkmi The Pastels.

 

Okrem tohto všetkého čaká na Svetielkofeste celé rodiny mnoho  ďalších prekvapení. Môžu sa tešiť na športovú zónu, kreatívne dielničky s vesmírnou tematikou, maľovanie na tvár, kresky - dočasné tetovanie, Martinus chill-out knižnú zónu a maškrty pre deti, všetko v cene vstupného. Vstupenky za výhodné ceny si môžu záujemcovia zakúpiť na predpredaj.sk. V prípade nepriaznivého počasia bude celý program prebiehať v interiéri Auly SZU.

 

Príďte si v sobotu, 23. septembra, užiť Svetielkofest a podporiť dobrú vec!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Svetielko nádeje / Katarína Michalčíková Foto: Svetielkofest 2023
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies