Ukrajina: Útok v Charkovskej oblasti si vyžiadal zranených záchranárov

NETKY.SK • 27 Október 2023, 10:45 • 2 min
Ukrajina: Útok v Charkovskej oblasti si vyžiadal zranených záchranárov

KYJEV - Najmenej osem záchranárov utrpelo zranenia, keď jedna z ruských rakiet v piatok zasiahla budovu hasičského zboru v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Uviedol to ukrajinský minister vnútra Ihor Klymenko.

slovakia

left justify in out

Útok bol zameraný na mesto Izium, napísal Klymenko v aplikácii Telegram a zverejnil zábery zničenej budovy a hasičských áut. Poškodená bola aj samotná stanica a 13 kusov techniky, dodal.



Rusi v noci na piatok útočili dvomi vlnami bezpilotných lietadiel Šáhid iránskej výroby na Mykolajivskú a Chersonskú oblasť na juhu Ukrajiny. Päť zo šiestich dronov bolo zničených, uviedla hovorkyňa južného velenia ukrajinskej armády Natalija Humeňuková.

Pri útoku bol zasiahnutý objekt infraštruktúry a vypukol požiar. K obetiam na životoch nedošlo, dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR / Reuters, Foto: AFP / Getty Images / Sergey Bobok (na titulnej foto sa ukrajinské obrnené vozidlo vezie zničenou oblasťou Charkov)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies