Nenechajte sa nachytať! Podvodníci to opäť skúšajú, na čo doplatila žena nemalou sumou

NETKY.SK • 19 Marec 2024, 14:20 • 2 min
Nenechajte sa nachytať! Podvodníci to opäť skúšajú, na čo doplatila žena nemalou sumou

Policajti piateho bratislavského okresu objasňujú trestný čin podvodu, ktorého sa dopustil neznámy páchateľ. V tomto prípade bol lákadlom zárobok z investovania peňazí do zlata.

slovakia

left justify in out

Na policajné oddelenie v Petržalke sa dostavila poškodená žena, ktorá sa mala cez zoznamovaciu aplikáciu spoznať s neznámym mužom, ktorý jej mal navrhnúť investovanie do zlata. Cez aplikáciu, ktorú jej mal zaslať si mala urobiť registráciu a vykonať vklad, ktorý bol v jej prípade 2 300€. Poškodená žena všetko vykonala podľa pokynov. Pri následnej komunikácii s neznámym mužom mal od nej chcieť vložiť ďalšie peniaze a to vo výške 19 952€ ako daň, ktorú keď nezaplatí, nemôže disponovať už vloženou sumou. Poškodená žena žiadne ďalšie vklady nevykonala a celú udalosť nahlásila.

Polícia upozorňuje, že počítačovo zruční podvodníci dokážu pôsobiť dôveryhodne a investovanie peňazí bolo „úspešné“ už vo viacerých prípadoch. Poškodený občania, ktorí naleteli, prišli o nemalé sumy.

Odporúčame preto rozvážnosť na sociálnych sieťach a neposielať peniaze neznámym osobám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, Foto: Ilustračná (Vosveteit)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies