Viktor Orbán v ostrom vyjadrení vyzval na podporovanie mieru, nie vojny

NETKY.SK • 8 Júl 2022, 13:27 • 2 min
Viktor Orbán v ostrom vyjadrení vyzval na podporovanie mieru, nie vojny

BUDAPEŠŤ - Maďarský premiér dlhodobo poukazuje na to, že sankciami proti Rusku trpí Európa, nie Putin.

slovakia

left justify in out

Viktór Orbán vo svojom najnovšom vyjadrení opätovne skritizoval krajiny, ktoré pomáhajú Ukrajine dodávkami zbraní a vojenskej techniky. Podľa neho Spojené štáty neoslabujú, Čína posilňuje a Európa trpí. 

 

Vplyvom vojny pri hraniciach Maďarska a Európy sa podľa slov premiéra objavila po druhej svetovej vojne opäť vojnová inflácia.

 

Ceny energií drasticky stúpajú, čo oslabuje Európu. Vojna a sankcie spolu spôsobili, že cena energií je najvyššia v Európe, a preto euro voči doláru oslabuje," napísal Orbán na sociálnej sieti Facebook. 

 

Čítajte aj: Nemci žiadajú Kanadu o výnimku kvôli plynu a hovoria o nebezpečenstve pre celú Európu

 

img

 

Ubezpečenie Maďarov

 

Máme stabilný rast ekonomiky, maďarský priemysel produkoval v máji o 9,4 percenta viac než pred rokom. V celom roku 2022 bude HDP rásť, v krajine máme takmer plnú zamestnanosť. Mimoriadne zisky bánk a spoločností, ktoré najviac zarábajú na vojnovej inflácii, sme zdanili a založili sme z týchto finančných prostriedkov fond na ochranu režijných výdavkov rodín a fond na obranu vlasti. Rozpočet dodržíme a rodiny ochránime všetkými možnými prostriedkami," ubezpečil svojich občanov Orbán. 

 

obrazok

 

Podľa Orbána Európa potrebuje mier, a nie vojnu. 

 

„Jediným riešením vojnovej inflácie je mier. Je potrebné dosiahnuť čo najskôr prímerie a rokovania," dodal predseda maďarskej vlády. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona