V meste Split sa už v plavkách neprechádzaj ! Turistom i domácim hrozí pokuta.

NETKY.SK • 30 Január 2023, 16:00 • 2 min
V  meste Split  sa  už v plavkách neprechádzaj !  Turistom i domácim hrozí pokuta.

Split - Miestni obyvatelia a turisti sa už nebudú môcť prechádzať po uliciach chorvátskeho mesta Split iba v plavkách.

slovakia

left justify in out

Tamojšie úrady totiž prijali novú vyhlášku, na základe ktorej dostanú dovolenkári a miestni obyvatelia pokutu vo výške 150 eur, ak budú chodiť po meste bez trička alebo iba v bikinách. V nedeľu o tom informovala chorvátska tlačová agentúra HINA. Nová vyhláška vstúpila do platnosti 1. januára a ľudia, ktorí porušia tieto predpisy, budú musieť zaplatiť spomínanú pokutu.

 

img

 

Pokutu v rovnakej výške 150 eur budú musieť zaplatiť aj tí ľudia, ktorí budú piť alkohol na verejných miestach. Pokuta sa bude udeľovať tiež za prechádzku so psom, ktorý nebude na vôdzke, a to približne 66 eur. Svetoznáme letovisko Dubrovník zaviedlo podobné predpisy v roku 2020, predovšetkým pokuty pre ľudí, ktorí sa prechádzajú po starej, historickej časti mesta v plavkách. Teraz nasleduje príklad Dubrovníka aj Split, jedno z hlavných turistických letovísk na chorvátskom pobreží Jadranského mora. Po meste už osadili značky, ktoré ukazujú, aké oblečenie nie je vhodné v uliciach. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies