Nemocnice v Dunajskej Strede a Galante chcú predať začiatkom budúceho roku

NETKY.SK • 17 September 2014, 14:50 • 2 min
Nemocnice v Dunajskej Strede a Galante chcú predať začiatkom budúceho roku

TRNAVA - Nemocnice v Dunajskej Strede a Galante by mohli mať nových vlastníkov začiatkom budúceho roka. Trnavský samosprávny kraj, ich majoritný akcionár, vyhlási verejnú obchodnú súťaž na predaj akcií nemocníc už začiatkom októbra.

slovakia

left justify in out

Krajskí poslanci budú o nových vlastníkoch hlasovať vo februári. Vyplýva to z materiálu o príprave súťaže, ktorý dnes prerokovali krajskí poslanci. V priebehu novembra kraj sprístupní priestory, v ktorých sa záujemcovia o nemocnice dostanú k ich kompletným ekonomickým dátam. Do 30. decembra budú môcť v súlade so súťažnými podmienkami predkladať návrhy zmlúv o prevode akcií. Otváranie obálok s návrhmi je naplánované na 8. januára 2015, s ich vyhodnotením hodnotiacou komisiou sa ráta do konca januára. Vo februári sa uskutoční rokovanie Zastupiteľstva Trnavského samosprávneho kraja, na ktorom budú poslanci hlasovať o nových vlastníkoch nemocníc. Do 30 dní od ich rozhodnutia majú byť podpísané zmluvy o prevode akcií. Na vyhodnotenie návrhov je zriadená jedenásťčlenná komisia zo siedmich poslancov a štyroch zamestnancov úradu kraja. Župan Tibor Mikuš predaj nemocníc ešte začiatkom júla označil za vážny krok k ich záchrane a k zachovaniu ich funkčnosti.

 

O Nemocnicu s poliklinikou v Dunajskej Strede a Nemocnicu s poliklinikou sv. Lukáša v Galante už vlani prejavila záujem spoločnosť Grafobal Group podnikateľa Ivana Kmotríka a spoločnosť Agel SK, záujem však avizovali aj ďalší veľkí prevádzkovatelia nemocníc. Trnavský samosprávny kraj pôvodne vlastnil nemocnice v Skalici, Dunajskej Strede a Galante, ktoré pretransformoval z príspevkových organizácií na akciové spoločnosti. Majoritným akcionárom skalickej nemocnice sa stala spoločnosť Grafobal Group. Privatizácia nemocníc v Dunajskej Strede a Galante sa stala na jeseň minulého roku ústrednou témou kampane pred regionálnymi voľbami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies