Richard Sulík sa nachádza v domácej karanténe. Nevyužil tak Mikasovu výnimku po návrate z dovolenky

NETKY.SK • 11 Január 2021, 13:06 • 2 min
Richard Sulík sa nachádza v domácej karanténe. Nevyužil tak Mikasovu výnimku po návrate z dovolenky

BRATISLAVA - Vicepremiér a minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) nevyužil počas dovolenky v Spojených arabských emirátoch výnimku Úradu verejného zdravotníctva SR (ÚVZ SR) a je momentálne v karanténe.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa rezortu hospodárstva Katarína Matejková. Sulík to zdôvodnil tým, že keďže nešlo o služobnú cestu, nevidel dôvod využiť ju.

 

Minister hospodárstva má negatívny PCR test

Tiež si dal urobiť PCR test, ktorý bol negatívny. Výnimka od ÚVZ SR zabezpečuje, že jej držiteľ nemusí po návrate z cudziny do desaťdňovej karantény či na povinné testovanie.

 

Sulík vo štvrtok 7. januára vo svojom profile na sociálnej sieti oznámil, že sa vrátil z dovolenky v zahraničí, kde strávil s rodinou Vianoce a Nový rok.

 



Matejková podotkla, že aj napriek tomu, že Sulík dostal výnimku, keď sa vrátil zo služobnej cesty v novembri 2020, absolvoval PCR test. 

 

 „Výnimku dostal vzhľadom na to, že potreboval splniť úlohu premiéra – Semafor zdravia. Výnimku z testovania nevyužil, PCR test mal negatívny, týkalo sa to len karantény. Bolo to po pracovnej ceste v krajine, kde bola a je dobrá epidemiologická situácia, nevyskytla sa v nej mutácia vírusu a opakovane sa testoval pred cestou a aj po nej,“ vysvetlila hovorkyňa.

 

Súvisiaci článok: Premiér Matovič už neverí svojmu koaličnému partnerovi Richardovi Sulíkovi, zároveň sa vyjadril aj k Holému

 

Štefan Holý čelí obrovskej kritike

Doplnila, že Sulíka o to viac mrzí, že Semafor zdravia bol zmetený zo stola, pretože ak by bol prijatý, tak by sa v Nitre 8. decembra plošne testovalo. Podľa Sulíka by sa tak dalo vyhnúť aktuálnej situácii.

Televízia Markíza v piatok (8. januára) informovala o tom, že podpredseda vlády SR pre legislatívu a strategické plánovanie Štefan Holý (Sme rodina) má od ÚVZ SR výnimku.

 

img

 

Holý do Spojeného kráľovstva cestuje pravidelne za rodinou a aj svoju výnimku zdôvodnil ako starostlivosť o maloleté deti, ktoré žijú trvalo vo Veľkej Británii.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZOVANÉ: COVID-19 majú aj Jaroslav Naď, Peter Pčolinský, Veronika Remišová či Štefan Holý

 

Prípadom Holého sa média zaoberajú od nedele (13. decembra), keď sa krátko po návrate zo Spojeného kráľovstva zúčastnil na dvoch zasadnutiach vlády. Iba o pár dní na to, sa však potvrdilo, že má koronavírus a musel sa izolovať.

 

img

 

Netrvalo dlho a v domácej karanténe skončilo s potvrdeným ochorením COVID-19 viacero členov vlády. Medzi nimi aj predseda vlády Igor Matovič, vicepremiérka Veronika Remišová, minister obrany Jaroslav Naď či šéf rezortu pôdohospodárstva Ján Mičovský

 

Zároveň ani po viacerých otázkach od novinárov negatívny test na ochorenie neukázal a tvrdil, že dodržiava epidemiologické opatrenia.

 

Prečítajte si tiež: 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies