Nemecký minister navrhol nové riešenie, migrantov chce umiestniť mimo územie EÚ

NETKY.SK • 21 September 2015, 13:40 • 2 min
Nemecký minister navrhol nové riešenie, migrantov chce umiestniť mimo územie EÚ

BERLÍN - Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere prišiel dnes s vlastnou iniciatívou, na základe ktorej by Európska únia mala prijať určitý väčší počet utečencov priamo z krízových oblastí.

slovakia

left justify in out

V prípade uplatnenia takéhoto postupu by bolo možné obísť pašerácke siete a umiestniť ďalších žiadateľov o azyl mimo územia EÚ, uviedol Maiziere, ktorého citovala agentúra AP. Šéf nemeckého rezortu vnútra zdôraznil, že ide o jeho "osobnú iniciatívu". Nešpecifikoval pritom, aký počet utečencov by mala EÚ priamo z krízových oblastí prijať.

Maiziere si predstavuje, že by sa ním navrhovaný systém realizoval formou "veľkorysých" kvót, na základe ktorých by sa azylanti rozdelili medzi jednotlivé členské štáty únie.

 

Ďalší migranti, ktorí budú prichádzať do EÚ, by sa podľa nemeckého ministra potom mohli umiestňovať do "bezpečných oblastí" mimo Európy. Nemecko je hlavnou cieľovou destináciou pre väčšinu z desaťtisícov migrantov, ktoré v súčasnosti prichádzajú na starý kontinent. Do konca tohto roku by do Nemecka malo podľa oficiálnych odhadov prísť minimálne 800.000 utečencov; je však možné, že sa ich počet priblíži až k miliónu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies