Obchody budú počas veľkonočných sviatkov zatvorené tri dni

NETKY.SK • 18 Apríl 2019, 13:00 • 2 min
Obchody budú počas veľkonočných sviatkov zatvorené tri dni

BRATISLAVA - Pokiaľ si chcete na Veľkú noc ešte niečo dokúpiť, mali by ste tak spraviť čo najskôr. Počas veľkonočných sviatkov budú obchody na Slovensku zatvorené tri dni, a to na Veľký piatok 19. apríla, Veľkonočnú nedeľu 21. apríla a Veľkonočný pondelok 22. apríla.

slovakia

left justify in out

Toto opatrenie platí od roku 2017, kedy bolo súčasťou novely Zákonníka práce. Po starom sa totiž nemohlo nakupovať jedine na Veľkonočnú nedeľu.

 

Výnimkou sú ale čerpacie stanice či predajne na letiskách a staniciach, tiež lekárne i predajne suvenírov. Zákaz sa pritom vzťahuje len na predaj tovaru, otvorené tak môžu byť prevádzky poskytujúce služby, napríklad kadernícke a kozmetické salóny, požičovne.

 

img

 

Podľa Odborového zväzu pracovníkov obchodu a cestovného ruchu vítajú takéto opatrenia najmä matky s deťmi, ktoré v predajniach pracujú. Takmer 80 % zamestnancov v obchodoch totiž tvoria ženy.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies