O tom, ako sa čo najlepšie osviežiť v ktoromkoľvek ročnom období

NETKY.SK • 13 August 2021, 06:45 • 2 min
O tom, ako sa čo najlepšie osviežiť v ktoromkoľvek ročnom období

Nikdy nie je na škodu osviežiť sa.

slovakia

left justify in out

Áno, možno o niečo potrebnejšie je to v rozpálenom vzduchu, keď je aj vlastný dych horúci a zmrzlina láka v kornútiku aj na paličke, ale ani chlad nezabezpečí, že človek nevyhľadá možnosť aspoň trochu sa občerstviť.

 

img

 

Prečítajte si: Takto požiadala žena svojho muža o ruku!


Každý, dokonca aj ten, kto má pamäť pevnú a nič mu z nej ani raz nevypadne, občas nedáva dôraz tam, kde treba, a tak sa proces, ktorý má byť vzpruhou, podarí len čiastočne.
Pokiaľ má byť úplne dotiahnutý do konca, nesmie sa nič vynechať, ľudská bytosť je predsa viac než len viditeľný zovňajšok.

 

Jedlo
Na dôležitosť občerstvenia vo forme pokrmu sa upozorňuje od chvíle, keď je vek dostatočne zrelý, aby rozum vnímal a uschovával si lekciu dospelého. Rok za rokom pribúda, aj starostí sa nahromadí a prirodzená reakcia, ktorá nastane, spočíva v odmietnutí jedla. Nie je chuť, pretože na dosah sa nenachádza riešenie. Nie je vôľa, pretože plný žalúdok neprispeje k zmenšeniu trápenia.

 

img

 

Prečítajte si: Na ktoré pokrmy by sme si mali dávať pozor?

 

Boh nenecháva nič na náhodu a nie raz radí, aby sa aj v nepeknej situácii ruka načiahla a vložila si do úst zopár súst. Telu sa dodá odvaha, načerpá energiu a aj úsmev sa rozšíri a nebude priúzky. Pravdaže, k lahodnej dobrote je nielen vhodné, ale aj nevyhnutné prehltnúť aj dúšok nápoja s uvedomením si, že nie celý svet má šťastie a môže sa potešiť pitnou vodou.

 

Modlitba
„Hovor o všetkom so Spasiteľom, priateľ je najvernejší. Čokoľvek ťa v dennej púti stihne, o tom hneď rozprávaj s ním," spieva sa v jednej kresťansky ladenej piesni, ktorá nespráchnivela ani v dôsledku uplynutého času.

 

img

 

Lepšie sa zrejme ani vyjadriť nedá, prečo je dobré modliť sa. V komunikácii s Bohom sa odloží pretvárka, modliaci je tým, kým je, a vylieva všetko, čo sa mu nazbieralo do srdca. V modlitbe sa taktiež uzdravujú zranenia, obohacuje sa múdrosťou schopnou nájsť odpoveď na nezodpovedanú otázku, prinesie sa emocionálna stabilita, takže sa nálada nebude hýbať ako na nebezpečne sa nakláňajúcej hojdačke a získa sa iná, dosiaľ neznáma perspektíva. Je to najdokonalejšie osvieženie.

 

img

 

Priateľstvo
Vo vzťahu, ktorý je priateľský, sa vzájomne delí o pekné aj škaredé, rozosmieva sa, hoci sa nevidí dôvod a neváha sa obetovať. Nech bolo popoludnie akokoľvek náročné, v spoločnosti skutočného priateľa sa ľahko vynahradí aj predtým premárnnená hodina. Priateľ povzbudí, prileje odvahu, povedie, keď sa bude zdať, že nie je nablízku východisko a zaženie osamelosť. Nedá sa to nazvať inak ako osvieženie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona