Nemecko vyhráva nad Slovenskom 1:0, Cibulková prehrala s Petkovicovou

NETKY.SK • 8 Február 2014, 16:04 • 2 min
Nemecko vyhráva nad Slovenskom 1:0, Cibulková prehrala s Petkovicovou

BRATISLAVA - V druhej dvojhre sa predstavia Daniela Hantuchová a Angelique Kerberová.

slovakia

left justify in out

Slovenské tenistky prehrávajú v stretnutí 1. kola svetovej skupiny Pohára federácie s Nemeckom 0:1. O prvý bod pre tím kapitánky Barbary Rittnerovej sa v bratislavskom NTC postarala nemecká dvojka Andrea Petkovicová, ktorá si poradila so slovenskou jednotkou Dominikou Cibulkovou v troch setoch 2:6, 7:6 (7) a 6:1. V tajbrejku druhého dejstva odvrátila za stavu 6:7 mečbal. V druhom singli nastúpili na tvrdom povrchu DecoColor proti sebe Daniela Hantuchová a Angelique Kerberová.

Cibulková čelila hneď v úvodnom geme zápasu s Petkovicovou dvom brejkbalom, no odvrátila ich, vo štvrtej hre prelomila súperkino podanie a po potvrdení brejku si v prvom sete vybudovala rozhodujúci náskok 4:1. Finalistka Australian Open ťažila z dobrého pohybu po dvorci a skvelého forhendu, pri dlhých výmenách od základnej čiary Nemku často zaskočila nechytateľnými bekhendovými longlajnmi.

Na začiatku druhého dejstva sa Petkovicová po rýchlom brejku ujala vedenia 2:1, no Cibulková bleskovo kontrovala rebrejkom a rozhodnutie napokon padlo až v tajbrejku. V skrátenej hre viedla Petkovicová už 6:1, no Cibulková zabojovala, získala šesť loptičiek v rade a mala k dispozícii mečbal. Tajbrejkovú koncovku však lepšie zvládla Nemka. Rodáčka z Bosny a Hercegoviny sa dostala na koňa, začala tlačiť Cibulkovú do defenzívy a v treťom sete po brejku v druhom geme odskočila Slovenke na 3:0. Nemka skvele servovala, dala aj niekoľko es z druhého podania a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenila pri podaní Cibulkovej hneď prvý mečbal.

Vo fedcupovej histórii ide o tretí vzájomný zápas medzi Slovenskom a Nemeckom, stav je nerozhodný 1:1. Slovenky boli vlani blízko k postupu do finále, keď po úvodných dvojhrách viedli v semifinále v moskovskom Krylatskom nad favorizovaným Ruskom 2:0. Družstvu kapitána Šamiľa Tarpiščeva sa však napokon podarilo otočiť nepriaznivý vývoj. Nemky sa vrátili medzi osemčlennú elitu vďaka triumfu 3:2 nad Srbskom. Ak Slovenky počas víkendu uspejú, v semifinále nastúpia 19.-20. apríla opäť doma proti víťazovi súboja medzi Austráliou a Ruskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies