Nemecko varuje pred cestami do oblasti zasiahnutej ebolou, Briti prerušili lety

NETKY.SK • 6 August 2014, 07:13 • 2 min
Nemecko varuje pred cestami do oblasti zasiahnutej ebolou, Briti prerušili lety

BERLÍN - Nemecké ministerstvo zahraničných vecí dnes dôrazne odporučilo necestovať do afrických krajín Guinea, Libéria a Sierra Leone, v ktorých si epidémia eboly vyžiadala už stovky obetí.

slovakia

left justify in out

Rezort diplomacie zároveň upozornil, že môže dôjsť aj k ďalšiemu obmedzeniu možností opustiť spomínané štáty, informovala agentúra DPA.

 

Medzičasom registrujú prvé prípady eboly aj v najľudnatejšej krajine Afriky - Nigérii. Epidémiu sa zatiaľ napriek úsiliu medzinárodného spoločenstva nedarí zastaviť.

 

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) avizovala v uplynulých dňoch program boja proti epidémii za 100 miliónov dolárov. Okolo 149 miliónov eur uvoľní na pomoc spomínanej trojici najviac postihnutých afrických štátov Svetová banka. Nemecké ministerstvo rozvoja oznámilo dnes uvoľnenie sumy jeden milión eur na rovnaké účely.

 

Kým nemecká letecká spoločnosť Lufthansa zatiaľ vývoj v epidémiou zasiahnutej oblasti iba monitoruje a harmonogram svojich letov do regiónu nezmenila,  aerolínie British Airways podľa agentúry Reuters oznámili dočasné prerušenie letov do a z Libérie a Sierry Leone, pričom toto opatrenie predbežne platí do konca augusta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies