Nemecko polícia vyšetruje postavenie niekoľko metrov vysokého hákového kríža

NETKY.SK • 8 Február 2017, 20:46 • 2 min
Nemecko polícia vyšetruje postavenie niekoľko metrov vysokého hákového kríža

MNÍCHOV - Nemecká polícia disponuje dôkazmi, že neonacisti z celej južnej časti spolkovej republiky postavili počas súkromnej slávnosti v obci Bessenbach v dolnofranskom okrese Aschaffenburg v Bavorsku v sobotu niekoľko metrov vysoký drevený hákový kríž. Potvrdili to dnes policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Svastiku prítomní zničili ešte pred príchodom polície.

 

Muži zákona tu našli 30 osôb, ktoré patria k ultrapravicovej scéne v spolkovej republike. Asi polovica z nich bola z južného Bavorska, Hesenska a Bádenska-Württemberska, informovalo dnes internetové vydanie denníka Bild.

 

Nemecká polícia začala vo veci vyšetrovanie kvôli prezentácii protiústavných symbolov konštatujúc, že išlo o veľmi otvorenú identifikáciu sa s ideami pravicového extrémizmu.

 

Počet trestných činov motivovaných pravicovým extrémizmom sa v Dolnom Fransku zvýšil vlani zo 151 v roku 2015 na 214.

 

Policajný hovorca v tejto súvislosti poznamenal, že si príslušné zložky uvedomujú nutnosť sledovať tento vývoj a budú mu aj venovať pozornosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies