Nemecko bude zrejme testovať emisie upravených áut Volkswagen

NETKY.SK • 15 December 2015, 09:30 • 2 min
Nemecko bude zrejme testovať emisie upravených áut Volkswagen

BERLÍN - Nemecké úrady uskutočnia druhé kolo testovania vozidiel Volkswagen (VW) v čase, keď už automobilka upraví vozidlá, ktoré skresľovali výsledky emisných testov.

slovakia

left justify in out

V pondelok o tom informoval denník Die Welt. Noviny však vo svojej správe nehovoria o tom, kedy by sa malo toto testovanie uskutočniť. Podľa vyjadrení hovorcu ministra dopravy Alexandra Dobrindta pre Die Welt, by sa mali zverejňovať výsledky testov aj s neupravenými údajmi, aby bola garantovaná transparentnosť. Agentúre Reuters sa následne nepodarilo získať stanovisko predstaviteľov rezortu dopravy.

 

Spoločnosť VW v septembri priznala, že podvádzala pri emisných testoch v USA. Softvér, ktorý umožňuje skresľovanie výsledkov emisných testov, má celosvetovo nainštalovaný približne 11 mil. vozidiel. Trhová hodnota spoločnosti po prepuknutí škandálu výrazne klesla, dlhoročný šéf automobilky Martin Winterkorn odstúpil zo svojho postu. Automobilka neskôr informovala, že zodpovednosť za škandál nesie malá skupina zamestnancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies