Nemeckí zlodeji áut dávajú prednosť starším vozidlám

NETKY.SK • 19 September 2013, 09:03 • 2 min
Nemeckí zlodeji áut dávajú prednosť starším vozidlám

BERLÍN - Nie novým, ale starším autám hrozí najväčšie riziko krádeže v Nemecku, informuje nový prehľad Nemeckej asociácie poisťovní GDV.

slovakia

left justify in out

V roku 2012 podľa neho odcudzili zlodeji áut 6622 vozidiel starých štyri až sedem rokov, zatiaľ čo v kategórii do troch rokov im padlo za obeť 4847 áut. Zoznamu najviac kradnutých modelov kraľuje BMW X6 s pohonom na všetky štyri kolesá. Z tisíca poistených kusov ich zlodeji zobrali asi 27. Druhé miesto obsadilo športovejšie BMW M3 Coupe, kde ich z každej tisícky odcudzili zhruba 20.

Tretím najobľúbenejším vozidlom zlodejov je Lexus RX350, úspešný crossover v triede malé SUV. Všeobecne možno zhrnúť, že najčastejšie kradnuté sú autá značky BMW, za ktorým nasleduje Audi a Porsche. V absolútnych číslach však vedie značka Volkswagen, vlani ich ich nemeckým majiteľom zmizlo 5771. Najvyššie percento krádeží áut zaznamenali poisťovne v Berlíne, po ktorom nasledoval Hamburg.

Celkový počet áut, ktoré boli vlani odcudzené v Nemecku, klesol o osem percent - na 18.083, čo je takmer polovica v porovnaní s rokom 2002 (34.775 ukradnutých áut). Mnohé vozidlá boli odvtedy vybavené imobilizérom, informovala agentúra DPA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies