Nemecká železnica žaluje letecké spoločnosti za vytvorenie kartelu

NETKY.SK • 1 December 2014, 13:28 • 2 min
Nemecká železnica žaluje letecké spoločnosti za vytvorenie kartelu

FRANKFURT NAD MOHANOM - Nákladná dcérska spoločnosť Nemeckej dráhy (Deutsche Bahn, DB) žiada vysokú náhradu škody od 13 leteckých spoločností za vytvorenie kartelu, ktorým dosiahli vysoké ceny za leteckú prepravu zásielok.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom portál Wall Street Journal Deutschland (WSJD).
     

Odškodnenie by mohlo byť vyššie ako 2,4 miliardy eur. Medzi obžalovanými spoločnosťami sú Deutsche Lufthansa, Air France-KLM, British Airways a aj austrálsky Qantas.
     

Tieto spoločnosti a ďalšie už priznali svoju vinu, že sa v rokoch 2000 až 2006 dohodli na palivových prirážkach a výške poistného.
     

Protimonopolné úrady USA, EÚ, Austrálie, Kórejskej republiky a iných krajín sa už v rokoch 2007 až 2013 dohodli, že im vyrubia pokutu vyše 1,6 miliardy eur. Okrem toho deväť manažérov leteckých spoločností v siedmich krajinách dostalo nepodmienečné tresty.
     

Vedenie DB doručilo nedávno žalobu na spoločnosti súdu v New Yorku a v nemeckom Kolíne nad Rýnom. Mala by byť poslednou v súvislosti s kartelom uvedených leteckých spoločností, ktorý fungoval začiatkom minulého desaťročia.
     

Právny zástupca DB Christopher Rother uviedol, že kartel bol široko medzinárodný a disciplinovaný. Podľa neho patril medzi pár kartelov, o ktorých vie, že skutočne fungovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies