Zatkli jedného z najhľadanejších bojovníkov IS v Európe

NETKY.SK • 22 Apríl 2020, 11:39 • 2 min
Zatkli jedného z najhľadanejších bojovníkov IS v Európe

MADRID - Španielska polícia zatkla v meste Almería na juhu krajiny jedného z najhľadanejších bojovníkov militantnej teroristickej organizácie Islamský štát (IS) v Európe. Informovala o tom v stredu agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie španielskeho ministerstva vnútra.

slovakia

left justify in out

Egypťan, ktorý bojoval v radoch IS v Sýrii a Iraku, sa ukrýval v byte spolu s ďalšími dvoma osobami. Tie polícia taktiež zatkla a zisťuje ich totožnosť, uviedlo ministerstvo vo vyhlásení z utorkového večera.

 

Polícia sa snaží chytiť mnoho z radov IS

Zadržaný muž, ktorého totožnosť nezverejnili, sa podľa ministerstva objavil na propagandistických fotografiách IS násilného charakteru.

 

 

"Zadržaný muž strávil niekoľko rokov v sýrsko-irackej oblasti a vykazuje špecifické charakteristické črty, ako napríklad extrémne násilný kriminálny profil, ktorý upútal pozornosť polície a spravodajských služieb v Európe," spresnilo ministerstvo.

 

Trojica podozrivých prišla na juh Španielska cez severnú Afriku a počas obdobia obmedzení prijatých pre pandémiu koronavírusu sa správala nenápadne - z bytu vychádzali jednotlivo a nosili ochranné masky.

 

 

Polícia sa snaží chytiť mnoho z desiatok španielskych moslimov, ktorí odišli do Sýrie a Iraku, aby bojovali v radoch IS a teraz by mohli spáchať útoky na domácej pôde, ako napríklad v Barcelone, kde v roku 2017 prišlo o život 16 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies