Nemecká polícia zatkla päť podozrivých v súvislosti s útokmi v Paríži

NETKY.SK • 17 November 2015, 16:33 • 2 min
Nemecká polícia zatkla päť podozrivých v súvislosti s útokmi v Paríži

BERLÍN - Jednotka nemeckej špeciálnej polície zadržala dnes päť ľudí podozrivých v súvislosti s piatkovými teroristickými útokmi v Paríži, ktoré si dosiaľ vyžiadali životy najmenej 129 osôb.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Troch zadržala neďaleko mesta Aachen na západe krajiny a ďalších dvoch ľudí zadržiava v meste Alsdorf neďaleko nemeckých hraníc s Holandskom a Belgickom, informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na políciu.

 

 

Napísala to agentúra DPA s tým, že operácia bola súčasťou rozsiahleho celoeurópskeho pátrania po osobách zapojených do tohto teroristického činu.
"Po získaní informácií sme zatkli dve ženy a jedného muža," uviedla hovorkyňa polície v Aachene s tým, že viac informácií o okolnostiach policajného zásahu, totožnosti či národnosti trojice zadržaných neposkytla, informovala agentúra Reuters. Tá súčasne prehľadala byt, o ktorom sa domnieva, že patril dvom ženám a mužovi, zadržaným pred úradom práce v Alsdorfe. Podľa nemeckých orgánov mala táto trojica zahraničné pasy.


Podľa nemeckej spravodajskej stanice ARD podozrivých zatkli v mestečku Alsdorf neďaleko Aachenu v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko blízko nemeckých hraníc s Belgickom a Holandskom.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies