Nemecká polícia našla v dodávke zo Slovenska 93 šteniat a 21 mačiek

NETKY.SK • 5 Apríl 2018, 06:07 • 2 min
Nemecká polícia našla v dodávke zo Slovenska 93 šteniat a 21 mačiek

LUDWIGSBURG - Dokopy 93 šteniat a 21 mačiek našli nemeckí policajti v slovenskej dodávke, ktorú kontrolovali v utorok večer na úseku diaľnice A8 v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko.

slovakia

left justify in out

Podľa doterajších zistení mali byť zvieratá v dodávke prepravené zo Slovenska do Španielska.

 

Dvojica slovenských vodičov vo veku 22 rokov síce pri kontrole predložila príslušné očkovacie preukazy, pri dodatočnom preverovaní sa však ukázalo, že zapísané údaje o veku zvierat nezodpovedajú skutočnosti.

 

Stav štvornohých pasažierov posúdil veterinárny úrad v Stuttgarte, kam sa vozidlo z miesta kontroly presunulo v sprievode policajtov. Tamojší pracovníci zistili, že niektoré zo zvierat sú príliš mladé na takúto cestu. Časť mačiek bola navyše chorá.

 

Veterinárny úrad zhabal predložené európske pasy pre spoločenské zvieratá a zakázal ďalšiu prepravu do Španielska. Ponechal si aj samotné zvieratá, ktoré dočasne umiestnil do jedného z miestnych útulkov, a začal vyšetrovanie prípadu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies