VIDEO: Sardínia je v plameňoch! Z ostrova evakuovali stovky ľudí

NETKY.SK • 26 Júl 2021, 06:49 • 2 min
VIDEO: Sardínia je v plameňoch! Z ostrova evakuovali stovky ľudí

MILÁNO - Taliansky ostrov Sardínia sužujú požiare, ktoré si cez noc vyžiadali evakuáciu takmer 400 ľudí. Z oblasti nie sú zatiaľ hlásení zranení ani straty na životoch.

slovakia

left justify in out

Hasiči informovali, že oheň zničil vo vnútrozemí ostrova niekoľko domov. Predbežný prieskum podľa civilnej ochrany naznačuje, že plamene spálili v okolí Montiferru viac ako 4 000 hektárov územia. Oheň hasí 11 lietadiel, povedal agentúre ANSA šéf ostrovnej civilnej ochrany Antonio Belloi.

 


Úrady už stihli evakuovať 200 ľudí z mesta Cuglieri a ďalších 155 z obce Sennariolo, kde podľa miestneho starostu oheň ešte nedosiahol obytné oblasti. Viac ako polovica evakuovaných z Cuglieri sa v nedeľu podľa ANSA mohla vrátiť domov.

 

img


Úsilie hasičov komplikuje vietor, v dôsledku ktorého je ohrozenie ohňom na "extrémnej" úrovni.

 

Vzhľadom na to, že teploty by mali v pondelok zostať vysoké, varujú úrady obyvateľov, aby zostali v pohotovosti, kým nebude požiar úplne pod kontrolou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies