Nemci nemajú na svedomí len Židov, pred nimi vyvraždili ešte iný národ

NETKY.SK • 16 Október 2017, 19:12 • 2 min
Nemci nemajú na svedomí len Židov, pred nimi vyvraždili ešte iný národ

Nemecko sa dnes automaticky spája s pojmom holokaust, ktorého sa dopustilo počas druhej svetovej vojny. Web Interez pripomenul nepríjemne dôležitú historickú lekciu, o ktorej sa verejne vôbec nehovorí. Predkovia súčasných Nemcov majú na svedomí aj masové vyvražďovanie ďalších národov. Ide o kmene Hererov a Námov z africkej Namíbie, ktorých prezývali paviáni.

slovakia

left justify in out

Západné európske krajiny vysielali svoje kolónie do všetkých svetových strán, kde násilne zaviedli diktát a vyvraždili značné množstvo pôvodného obyvateľstva. Najznámejším prípadom sú Indiáni v Amerike, ktorým zvyšky ich kultúry vyhasínajú v rezerváciách.

 

MAPA: Takmer celá Afrika je rozdelená európskymi kolóniami, ktorý štát si podmanil najviac zeme?

 

Na začiatku 20. storočia bola Nemcami spáchaná historicky prvá genocída, z nejakého dôvodu však nemá toľko pozornosti ako tá židovská. V tomto prípade boli obeťami kmene Hererov a Námov z africkej Namíbii.

 

V rokoch 1884-1885 začali Namíbiu kolonizovať Nemci. Išlo o to, o čo vždy, získať zem a jej prírodné bohatstvo. Muži to mali za sebou najrýchlejšie, väčšinou ich pozabíjali, zatiaľ čo ženy trpeli ako sexuálne otrokyne aj niekoľko rokov. Deťom zničili budúcnosť a napokon smrť čakala aj ich.  

 

img

Foto: Wikipedia

 

Hererov bolo pred genocídou viac ako 200-tisíc. Žili podobne ako Indiáni, spätí s prírodou, lovili zver a pestovali plodiny. Boli však o krôčik vpredu, pretože aj obchodovali s niektorými európskymi podnikateľmi.

 

„Nepohodlný“ národ dostal na starosť Ernst Göring, otec Hitlerovho pomocníka Hermanna Göringa. Hereri kládli odpor a o svoju zem statočne bojovali. Boli však v početnom aj technickom oslabení. Nemci ich odrezali od jediného zdroja pitnej vody široko ďaleko, každý kto ich reťaz skúsil prekročiť, zomrel. Ostatní poumierali neskôr na smäd a hladomor.

 

Tak ako v holokauste, aj tu Nemci skúšali lekárske experimenty. Cieľom bolo vedecky dokázať podradenosť inej rasy.  Táto „zabudnutá“ genocída si vyžiadala životy viac ako 100-tisíc ľudí.

 

O pár desaťročí neskôr sa dostali na radu Židia, kde boli počty mŕtvych ešte väčšie. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies