Nemci na MS aj s nováčikmi Brandtom, Kimmichom a Weiglom

NETKY.SK • 17 Máj 2016, 15:47 • 2 min
Nemci na MS aj s nováčikmi Brandtom, Kimmichom a Weiglom

BERLÍN - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw zaradil do širšej nominácie na majstrovstvá Európy 2016 vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) štrnástich držiteľov zlata z MS 2014 v Brazílii.

slovakia

left justify in out

Predbežný káder oznámil na utorňajšej tlačovej besede v Berlíne, z terajších 27 mien ešte ubudne 5. V kádri figuruje 13 hráčov zo súpisky na predchádzajúci kontinentálny šampionát v Poľsku a na Ukrajine.

Úplnými nováčikmi vo výbere sú Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Joshua Kimmich (Bayern Mníchov) a Julian Weigl (Borussia Dortmund), pripomenula internetová stránka národného zväzu DFB.

Nemci sa v príprave stretnú 29. mája o 17.45 h v Augsburgu so Slovákmi a 4. júna o 18.00 h v Gelsenkirchene s Maďarmi. Löw musí zredukovať káder na 22-členný do 31. mája. Reprezentanti budú mať po druhom spomenutom prípravnom vystúpení dva dni voľna a 7. júna po zraze odcestujú do Evianu, svojho sídla počas ME. Nemecko v základnej C-skupine bude hrať s Ukrajinou (12. júna o 21.00 h v Lille), Poľskom (16. júna o 21.00 h na Stade de France v Paríži) a Severným Írskom (21. júna o 18.00 h v Parku princov vo francúzskej metropole).

Širšia nominácia nemeckej futbalovej reprezentácie na ME 2016 vo Francúzsku (10. júna - 10. júla):
Brankári: Manuel Neuer (Bayern Mníchov), Marc André ter Stegen (FC Barcelona/Šp.), Bernd Leno (Bayer Leverkusen)
Obrancovia: Mats Hummels (Borussia Dortmund), Emre Can (FC Liverpool/Angl.), Sebastian Rudy (TSG 1899 Hoffenheim), Jonas Hector (1. FC Kolín nad Rýnom), Shkodran Mustafi (FC Valencia/Šp.), Jérome Boateng (Bayern Mníchov), Antonio Rüdiger (AS Rím/Tal.), Benedikt Höwedes (Schalke 04 Gelsenkirchen)
Stredopoliari: André Schürrle (VfL Wolfsburg), Joshua Kimmich (Bayern Mníchov), Sami Khedira (Juventus Turín/Tal.), Toni Kroos (Real Madrid/Šp.), Mesut Özil (Arsenal Londýn/Angl.), Marco Reus (Borussia Dortmund), Bastian Schweinsteiger (Manchester United/Angl.), Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (VfL Wolfsburg), Julian Weigl (Borussia Dortmund)
Útočníci: Mario Gómez (Besiktas Istanbul/Tur.), Thomas Müller (Bayern Mníchov), Mario Götze (Bayern Mníchov), Lukas Podolski (Galatasaray Istanbul/Tur.), Leroy Sané (Schalke 04 Gelsenkirchen), Julian Brandt (Bayer Leverkusen)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies