Nemci majú problémy so zraneniami, Ukrajina chce prekvapiť

NETKY.SK • 10 Jún 2016, 14:42 • 2 min
Nemci majú problémy so zraneniami, Ukrajina chce prekvapiť

LILLE - Nemeckú futbalovú reprezentáciu čaká v jej úvodnom vystúpení na EURO 2016 neľahká prekážka v podobe húževnatého súpera z Ukrajiny. Duel C-skupiny je na programe v nedeľu 12. júna v Lille (21.00 h), ako hlavný arbiter ho povedie Martin Atkinson z Anglicka.

slovakia

left justify in out

Úradujúci majstri sveta majú pred začiatkom kontinentálneho šampionátu neočakávané problémy so zostavou. Pre zranenia sa im rozpadla obranná štvorica, keď hneď na úvodnom tréningu na francúzskej pôde si roztrhol krížny väz v kolene stopér Antonio Rüdiger. Ten mal v strede obrany nahradiť skúseného Matsa Hummelsa, ktorý si stále naplno nedoliečil lýtkový sval a doteraz trénoval len individuálne. Na post stopéra sa tak pravdepodobne presunie pravý obranca Benedikt Höwedes, jeho miesto na kraji defenzívy zaujme jeden z dvojice Emre Can - Škodran Mustafi. Zdravotné problémy má aj kapitán Bastian Schweinsteiger. Stredopoliar Manchestru United nehral na klubovej úrovni od marca, ale stav problémového kolena sa lepší a v nedeľu by mal byť pripravený naskočiť do zápasu z lavičky. Vo funkcii kapitána ho dočasne zastúpi Manuel Neuer. Elitný brankár, ktorý bude opäť patriť medzi kľúčových hráčov výberu trénera Joachima Löwa, sa už nevie dočkať prvého zápasu. "Všetci sa veľmi tešíme na moment, keď to už celé vypukne. Samozrejme, príprava a tréningy sú dôležité, ale najlepšie je to vtedy, keď začne zápas. Nálada v tíme je aj napriek zraneniam výborná. Budú nám chýbať niektorí hráči, ale máme za nich kvalitné náhrady. Jednoznačne chceme odštartovať turnaj výhrou," vravel pred ostrým štartom Neuer. Nemci so svojím nedeľňajším súperom ešte nikdy neprehrali, v štyroch súťažných dueloch dosiahli dve výhry a dve remízy.

 

Ukrajinci chcú v pozícii outsidera v nedeľu prekvapiť. Spoliehať sa budú na kvalitnú defenzívu, ktorej šéfuje stopér Dynama Kyjev Jevhen Chačeridi. Na šampionát sa zverenci trénera Michaila Fomenka dostali cez "slovenskú" kvalifikačnú skupinu a následnú úspešnú baráž so Slovinskom. "Nám vyhovuje fakt, že nebudeme favoritmi. Chceme hrať poctivý futbal, dobrú obranu a z nej vyrážať do protiútokov. V nedeľu nás čakajú majstri sveta a to je pre hráčov dostatočná motivácia. Nemáme čo stratiť a to bude naša výhoda. Radi by sme potešili ľudí doma kvalitným výsledkom," povedal Fomenko. Ako asistent mu bude na turnaji pomáhať niekdajší elitný útočník Andrij Ševčenko. "Prvý zápas bude z hľadiska ďalšieho priebehu veľmi dôležitý. Aj preto chceme predviesť čo najlepší výkon. Nepôjde len o výsledok, ale aj o psychickú pohodu do ďalších zápasov. Ak odohráme kvalitný duel proti Nemcom, rovnako môžme hrať aj proti ostatným mužstvám. Hráči sú pripravení popasovať sa so silným súperom, verím, že ukážu svoju kvalitu," burcoval Ševčenko.

 

C-skupina:

Nemecko - Ukrajina /nedeľa 12. júna, 21.00, Lille/

predpokladané zostavy:

Nemecko: Neuer - Can, Höwedes, Boateng, Hector - Khedira, Kroos - Müller, Özil, Götze - Gomez

Ukrajina: Pjatov - Fedeckij, Chačeridi, Rakickij, Ševčuk - Stepanenko, Garmaš - Jarmolenko, Sydorčuk, Konopľanka - Zozuľa



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies