Futbalový kúzelník Arjen Robben ukončil kariéru

NETKY.SK • 16 Júl 2021, 10:54 • 2 min
Futbalový kúzelník Arjen Robben ukončil kariéru

Hoci ešte pred niekoľkými mesiacmi sníval o účasti na európskom šampionáte, dnes je všetko inak. Jeden z najlepších futbalistov uplynulej dekády Arjen Robben sa rozhodol zavesiť kopačky na klinec.

slovakia

left justify in out

Robben sa po prvýkrát rozhodol ukončiť kariéru pred dvomi rokmi, futbal mu však začal chýbať a tak sa rozhodol vrátiť na trávniky v drese materského Groningenu, v ktorom s veľkým futbalom začínal. V uplynulej sezóne bojoval so zdravotnými problémami a absolvoval len sedem zápasov, čo sa s najväčšou pravdepodobnosťou podpísalo pod jeho rozhodnutie.

 

 

Holandská reprezentácia za sebou nemá podarené vystúpenie na EURE 2020, keďže v osemfinále nezvládla úlohu favorita a vypadla s Českou republikou. Pred majstrovstvami sa v krajine vo veľkom diskutovalo o tom, či tréner Frank de Boer, ktorý po šampionáte rezignoval, vezme na turnaj aj veterána Robbena. Kormidelník sa napokon rozhodol uprednostniť mladších hráčov a mužstvu tak chýbali potrebné skúsenosti starších futbalistov, ktoré napríklad pomohli Taliansku k zisku titulu majstra Európy.

 

„Drahí futbaloví priatelia, rozhodol som sa ukončiť svoju aktívnu kariéru futbalistu. Bolo to veľmi ťažké rozhodnutie, chcel by som každému poďakovať za podporu,“ napísal 37-ročný hráč na sociálnych sieťach.

 

 

Robben je právom považovaný za jedného z najlepších hráčov svojej generácie. Po úspešnom pôsobení v Groningene si ho v roku 2002 vybral holandský gigant PSV, s ktorým dokázal získať vytúžený titul. O dva roky neskôr sa sťahoval do Chelsea a stal sa jedným zo základných kameňov novej éry klubu pod vedením bohatého majiteľa Romana Abramoviča. Na Stamford Bridge sa tešil zo zisku šiestich trofejí a dvakrát v kariére ovládol Premier League. V 109 zápasoch za modrých strelil 19 gólov.

 

 

V roku 2007 za neho Real Madrid zaplatil 35 miliónov eur, po dvoch sezónach v kráľovskom klube sa sťahoval do mníchovského Bayernu, kde sa stal legendou. V 309 zápasoch strelil 144 gólov, s klubom získal celkovo 20 trofejí a pochváliť sa môže aj triumfom v Lige majstrov. Slovenskí fanúšikovia si pamätajú jeho schopnosti z osemfinálového zápasu Holandska proti Slovensku na majstrovstvách sveta 2010, keď v 18. minúte otvoril skóre a pomohol Oranjes prejsť do štvrťfinále.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies