V Pompejach našli pozostatky ďalších dvoch obetí katastrofy, ktorá zničila mesto

NETKY.SK • 16 Máj 2023, 13:45 • 2 min
V Pompejach našli pozostatky ďalších dvoch obetí katastrofy, ktorá zničila mesto

RÍM - Archeológom sa podarilo v talianskych Pompejach odkryť pozostatky dvoch ľudí. Predpokladá sa, že ide o obete zemetrasenia, ktoré nastalo pri ničivom výbuchu sopky Vezuv v roku 79.

slovakia

left justify in out

Archeológom sa podarilo v talianskych Pompejach odkryť pozostatky dvoch ľudí. Predpokladá sa, že ide o obete zemetrasenia, ktoré nastalo pri ničivom výbuchu sopky Vezuv v roku 79. Oznámil to v utorok riaditeľ tamojšieho archeologického parku Gabriel Zuchtriegel, informuje TASR podľa správy agentúry ANSA.

 

Kostry týchto osôb našli počas vykopávok v časti archeologického parku známej ako Insula dei Casti Amanti. Nachádzali sa pod múrom, o ktorom sa predpokladá, že počas zemetrasenia spadol. "Moderné techniky vykopávok nám pomáhajú oveľa lepšie porozumieť peklu, ktoré za dva dni zničilo celé Pompeje a zabilo mnohých jeho obyvateľov," uviedol Zuchtriegel.

 

Mesto Pompeje bolo v roku 79 n. l. zničené v dôsledku erupcie Vezuvu. Pompeje i Vezuv sa nachádzajú neďaleko mesta Neapol v regióne Kampánia na juhozápade Talianska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies