Rafael Nadal bol nútený odstúpiť z turnaja v Indian Wells. Andy Murray prešiel v prvom kole cez Davida Goffina

NETKY.SK • 7 Marec 2024, 20:00 • 2 min
Rafael Nadal bol nútený odstúpiť z turnaja v Indian Wells. Andy Murray prešiel v prvom kole cez Davida Goffina

Rafael Nadal urobil ťažké rozhodnutie a odstúpil z turnaja v Indian Wells. Andy Murray medzitým predviedol dokonalý výkon, v ktorom porazil Davida Goffina v priamom súboji a postúpil do druhého kola v Indian Wells.

slovakia

left justify in out

22-násobný víťaz grandslamového turnaja vo dvojhre je mimo turné od januárového svalového zranenia v Brisbane. Svoj návrat mal v piatok 8. marca osláviť zápasom prvého kola v Indian Wells proti Kanaďanovi Milosovi Raonicovi. V príspevku na sociálnych sieťach však 37-ročný tenista uviedol, že ešte nie je pripravený súťažiť.

"S veľkým smútkom musím odstúpiť z tohto úžasného turnaja v Indian Wells," povedal. "Každý vie, ako veľmi toto miesto milujem a ako rád tu hrám. Aj to je jeden z dôvodov, prečo som prišiel skôr, aby som trénoval a snažil sa pripraviť. Tvrdo som pracoval a trénoval a všetci viete, že som tento víkend absolvoval test, ale nezdá sa mi, že som pripravený hrať na najvyššej úrovni na takomto dôležitom podujatí. Nie je to ľahké rozhodnutie, v podstate je to ťažké, ale nemôžem klamať sám seba a klamať tisíce fanúšikov. Budete mi všetci chýbať a som si istý, že turnaj bude mať veľký úspech," dodal Nadal.

Nadala v žrebovaní nahradil indický 101. hráč sveta Sumit Nagal. Španiel sa v januári vrátil na turnaji Brisbane International po roku strávenom mimo hry kvôli dlhodobým problémom s bedrom.

Andy Murray medzitým predviedol dokonalý výkon, v ktorom porazil Davida Goffina v priamom súboji a postúpil do druhého kola v Indian Wells. Murray vyhral predchádzajúcich sedem stretnutí s Belgičanom, ale do tohto súboja vstúpil v slabej forme a minulý týždeň prezradil, že v lete pravdepodobne ukončí svoju bohatú tenisovú kariéru. Trojnásobný grandslamový šampión sa po svojom vyhlásení v Dubaji zdal byť omladený a predviedol jeden zo svojich najlepších výkonov v tomto roku, aby si pripísal rutinné víťazstvo 6-3 6-2, ktoré mu zabezpečilo súboj s Andrejom Rubľovom v poslednom 64. kole.

Murray musel byť v prvom sete trpezlivý po tom, ako sa mu podarilo udržať brejkbal v Goffinovom úvodnom geme pri jeho servise, a až za stavu 4:3 sa mu podarilo udrieť. Murray si v ôsmej hre vybojoval svoj prvý brejk v zápase a dvoma esami spečatil 34-minútový úvod, v ktorom získal záverečných 10 bodov.

Tempo bolo na strane Brita a dvojchyba Goffina mu priniesla skorú výhodu v druhom sete.

Krajan Jack Draper utrpel sklamanie, keď prehral v troch setoch s Chrisom O'Connellom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: The Guardian
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies